Türkler Kalbini Hiç Korumuyor - Son Dakika
Güncel

Türkler Kalbini Hiç Korumuyor

Türkler Kalbini Hiç Korumuyor

Karlsruhe Kalp Kliniği'nde "Kalp, Damar Hastalıkları" konulu konferansta Başhekim Dr.

01.10.2012 19:30

Karlsruhe Kalp Kliniği'nde "Kalp, Damar Hastalıkları" konulu konferansta Başhekim Dr. Herbert Posival ile Kalp Cerrahisi Uzmanı Dr .Metin Çakır, konu ile ilgili verdikleri ayrıntılı bilgilerle vatandaşlarımızı aydınlattılar. Dr.Metin Çakır, konuşmasında Almanya ve Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın Kalp hastalıklarından korunmak için hiçbir çaba göstermediklerinden yakındı.

Karlsruhe Kalp Kliniğgi'nde düzenlenen konferansa Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Kalp Kliniği Başhekimi Dr.Herbert Posival ile Kalp Cerrahisi Uzmanı Dr.Metin Çakır, Koroner Kalp hastalıkları, Kalp krizleri, bypas ameliyatları, Ameliyat ne zaman yapılmalı, kalp kapağı hastalıklarının modern yöntemler ile tedavisi ve hangi kapak takılmalı üzerinde bilgiler verdiler.

KALP KAPAĞI BALONLA AÇILIR

Konferansta ilk olarak söz alan Başhekim Dr.Herbert Posival, yeni yöntemler üzerinde yaptığı konuşmasında 'Kalp Kapağı artık gögüsten ve kasıktan girilerek balonla tekrar görevine devan etmesi sağlanıyor. Bilgisayar tomografisi ile büyük ilerlemeler kaydedildi. Kliniğimiz 1995 yılında açıldı. O zamandan bu zamana çok büyük aşamalar kaydedildi' dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ÖNLEM ALMIYOR

Daha sonra söz alan KalpCerrahisi Uzmanı Dr.Metin Çakır ise sözlerinde, 'Dünyada kalp hastalıklarında da ilk sıralarda yer alıyoruz. Bunun nedenleri; yanlış beslenme, genetik ve sigara kullanımı olarak tanımlanabilinir. Riziko faktörleri ise: Ailede 55 yaşından önce Kalp krizi geçirmiş olan varsa, Fazla alkol, sigara, Fiziksel aktivite eksikliği, menapoz, kolestrol ve yüksek tansiyon olarak gösterebiliriz. Bir de doymuş yağ tüketimini azaltıp, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeliyiz. Bilinçsizlik nedeni ile her yıl 400 bin insanımız kalpten yaşamını yitiriyor' dedi Dr.Çakır sözlerinin devamında 'Doktora gitmekten korkmamalı, hastanemizde bir yılda 2500 hastayı kabul ediyoruz. BW Eyaleti'nin en büyük cerrahi hastanesiyiz. Bize danışabilirsiniz' dedi.

Başhekim Dr.Herbert Posival ve Dr.Metin Çakır daha sonra salonda hazır bulunanların sorularını da cevaplandırdılar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkler Kalbini Hiç Korumuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement