Türkmen Cumhurbaşkanına Danslı Şarkılı Uğurlama - Son Dakika
Güncel

Türkmen Cumhurbaşkanına Danslı Şarkılı Uğurlama

Türkmen Cumhurbaşkanına Danslı Şarkılı Uğurlama

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ülkesine müzik ve dans eşliğinde uğurlandı.

01.03.2012 20:06  Güncelleme: 06:04

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ülkesine müzik ve dans eşliğinde uğurlandı. Devlet Başkanlığı seçimini ikinci kez kazandıktan sonra ilk yurt dışı gezisini Türkiye'ye gerçekleştiren Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov İstanbul'daki temaslarının ardından ülkesine döndü.

Berdimuhamedov'u yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde 200 kişilik Türkmenistan devlet sanatçı ekibi oyun ve şarkılarla uğurladı. Ekip önce uçak altında apronda hazırlandı fakat kar yağışı artınca gösteri konukevinin içinde yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile bir süre dans gösterilerini izleyen konuk devlet başkanı Berdimuhamedov'u ülkesine kalabalık bir heyet uğurladı. Renkli görüntülerin oluştuğu dans gösterisi büyük beğeni topladı. Bu arada Berdimuhamevdov soğuk havaya rağmen kendisini uğurlamak için bekleyen heyetle teker teker tokalaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkmen Cumhurbaşkanına Danslı Şarkılı Uğurlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement