Tuzhurmatu'daki Olaylar Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tuzhurmatu'daki Olaylar Protesto Edildi

Tuzhurmatu\'daki Olaylar Protesto Edildi

Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği , Irak'ın Tuzhurmatu kentinde 2 yıldır yaşanan olayları protesto için Irak'ın Ankara Büyükelçiliği önünde açıklama yaptı.

28.12.2013 16:52

Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği (TÖGB), Irak'ın Tuzhurmatu kentinde 2 yıldır yaşanan olayları Irak'ın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Kuğulu Park girişinde toplanan grup, sloganlar eşliğinde Irak Büyükelçiliği'ne yürüdü. Grup adına açıklama yapan TÖGB üyesi İbrahim Demirel, Tuzhurmatu'nun, terör saldırılarında hedef haline geldiğini söyledi.

Saldırılarda bin 100 ev, 250 araç, 200 iş yeri ve 8 caminin zarar gördüğünü ifade eden Demirel, Irak Türkmenlerinin korumasız kaldıklarını söyledi. Demirel, bu sene kentte yaşanan olaylarda 500'e yakın kişinin öldüğünü, 3 bin 500 kişinin yaralandığını, 160 kişinin kaybolduğunu ve 750 Türkmen ailesinin göç etmek zorunda kaldığını öne sürdü.

Irak Türkmenlerinin bir soykırım ile karşı karşıya olduğunu iddia eden Demirel, "Bir Türkmen kenti olan Tuzhurmatu'daki Türkmen nüfusu göçe zorlanmaktadır. Kentin maruz kaldığı saldırılar Birleşmiş Milletler Beyannamesi'ne göre 'soykırım cinayeti' ilan edilmeli. Tuzhurmatu'nun güvenlik ve idari sıkıntılarını çözmek için Türkmen milletvekilleri ve Türkmen yetkililerden oluşan bir heyet kurulmalı ve kent afet bölgesi ilan edilmeli. Kentte halkın yaşamını sürdürmesi için maddi destek sağlanmalı" dedi.

Basın açıklamasının ardından, TÖGB'yi temsil eden 3 kişiden oluşan heyet, Irak Büyükelçiliği yetkilileriyle görüştü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuzhurmatu'daki Olaylar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement