Üç Fidan İzmit'te de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Üç Fidan İzmit'te de Anıldı

Üç Fidan İzmit\'te de Anıldı

İzmit'te Emek ve Demokrasi Platformundan oluşan 300 kişilik gurup Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı ölümlerinin 41'inci yılında andı.

07.05.2013 00:11  Güncelleme: 13:53

Belediye İş Merkezi önünde bir araya gelen grup yürüyüş yolu boyunca "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın Hakların Kardeşliği", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" diye sloganlar attı.

Demokrasi Parkı'na kadar yürüyen grup arasından üç genç burada ahşaptan yapılmış darağacının ipini boyunlarına sembolik olarak geçirip şiirler okudu. Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Adem Korkmaz yoldaşların idam edilerek katledişlerinin 41'inci yılında andıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bugün Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ve onların can yoldaşı Halit Çelenk'i anıyoruz. Onların şahsında, dünyada ve ülkemizde, sömürüye ve baskıya boyun eğmeyerek yaşamını yitirmiş bütün mücadele yoldaşlarmızı saygı ile anıyoruz. Mazlumların bedenlerini ortaya koyan dirençleri, bugünün gençliğine direnç kazandırmaya ve yol göstermeye devam ediyor. Yoldaşlarımıza sözümüz var. Umudu büyüterek geleceğin sınıfsız ve sömürüsüz dünyasını mutlaka kuracağız" diye konuştu.

Grup anmanın ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üç Fidan İzmit'te de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement