Uçurtmalar Engelliler İçin Gökyüzünde Süzüldü - Son Dakika
Güncel

Uçurtmalar Engelliler İçin Gökyüzünde Süzüldü

Uçurtmalar Engelliler İçin Gökyüzünde Süzüldü

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 5'ncisi düzenlenen Uluslararası Uçurtma Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.'Her Şey Sevgi ile Başlar' sloganıyla düzenlenen festivalin gelirinin İslamhaneleri Köyü'nde yapımına başlanan Engellilere İş...

12.05.2013 18:41

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 5'ncisi düzenlenen Uluslararası Uçurtma Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. 'Her Şey Sevgi ile Başlar' sloganıyla düzenlenen festivalin gelirinin İslamhaneleri Köyü'nde yapımına başlanan Engellilere İş Edindirme Okulu'nun tamamlanması için kullanılacağı bildirildi.

Bodrum'un Değirmenler Mevkii'nde, Karlıova Organizasyon tarafından düzenlenen festival kapsamında satışa sunulan uçurtmalar, gökyüzünde renk cümbüşü yarattı. Dev ahtapot, ayı, kertenkele figürlü uçurtmalar dikkati çekti. Bir yandan uçurtmalar uçurulurken bir yandan da palyaçolar, yüz boyama ve diğer çeşitli etkinliklerle çocukları eğlendirdi.

Festival alanında ücretsiz yöresel yemekler dağıtıldı. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Karlıova Organizasyon sorumlusu Miyase Karlıova, festivale katılanlar ile birlikte festival ve anneler günü pastasını kesti. Yarışmalar, folklor gösterileri, müzik dinletileri ile festivale katılan yaklaşık 5 bin kişi keyifli anlar yaşadı. Etkinliğe eşi şarkıcı Suavi ve 9 aylık kızı ile katılan ve ogranizasyon komitesi tarafından 'Yılın annesi' seçilen Gönül Saygan'a, Kaymakam Gödekmerdan tarafından sertifikası verildi.

Karlıova Organizasyon sorumlusu Miyase Karlıova, "Uçurtmaları bu kez Anneler Günü'nde iş atölyesine destek vermek için uçurduk. Uçurtmasını alan Değirmenler Mevkii'ne geldi. Gökyüzü de uçurtmalarla renklendi. Festival alanında yapılan uçurtma satışlarından ve bağışlardan yaklaşık 10 bin TL gelir elde edildi" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçurtmalar Engelliler İçin Gökyüzünde Süzüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement