Uecbv Üyeleri, İzmir'de Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Uecbv Üyeleri, İzmir'de Buluşacak

Uecbv Üyeleri, İzmir\'de Buluşacak

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yörük: "Avrupa’nın çeşitli ülkelerinin et ve hayvancılık birliklerini bünyesinde bulunduran UECBV, bu yılki genel kurulunu Türkiye'de yapacak"

17.09.2013 16:50

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, Avrupa Canlı Hayvan ve Et Ticareti Derneğinin (UECBV) bu yılki genel kurulunu Türkiye'de yapacağını söyledi.

Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SETBİR'in 2006 yılında üye olduğunu, 1952 yılında kurulan UECBV'nin canlı hayvan ticareti, canlı hayvan borsaları, canlı hayvan alım-satımı ile uğraşan birlikler ve et ticareti yapan işletmelerin, mezbahaların, kesimhanelerin ve et işleme tesislerinin ulusal düzeyde temsilcilerinden oluşan bin 500 üyeli federasyon olduğunu anlattı.

"Avrupa'nın çeşitli ülkelerinin et ve hayvancılık birliklerini bünyesinde bulunduran UECBV, bu yılki genel kurulunu Türkiye'de yapacak" diyen Yörük, "Genel kurul vesilesiyle aynı gün, yine UECBV bünyesinde bulunan bir organizasyon olan Genç Avrupa Et Komitesi (YEMCO) Sonbahar Konferansı düzenlenecek. Konferans, et sektörümüzün tüm paydaşlarının bir araya gelmesine vesile olacak" şeklinde konuştu.

İzmir'de 20 Eylül'de yapılacak konferansa yurt içi ve dışından bürokratlar, özel sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri, yöneticiler, akademisyenler ve medya temsilcilerinden geniş katılım beklediklerini dile getiren Yörük, konferansın Türkiye'deki üretici ve sanayicilerin Avrupa'dan gelecek meslektaşlarıyla gerekli diyalogları kurması açısından yararlı olacağını değerlendirdiklerini vurguladı.

Yörük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından üst düzey yetkililerin yanı sıra AB Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü (DG-AGRI) ve AB Komisyonu Tüketici Sağlığı Genel Müdürlüğü (DG-SANCO) yetkilileri ile Türkiye ve Avrupa'dan et sektörü temsilcilerinin konferansa konuşmacı olarak katılacaklarını ifade ederek, "AB'nin genişlemesi, kırmızı et sektörü, AB Komisyonunun hayvan sağlığı ve güvenilir gıda zinciri için yeni paketi, Hayvan Sağlığı Kanunu, resmi denetimler ve denetimlerin finansmanı konuları tartışılacak" diye konuştu. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uecbv Üyeleri, İzmir'de Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement