"UEFA'dan Türkiye'ye Ceza Gelebilir" - Son Dakika
Güncel

"UEFA'dan Türkiye'ye Ceza Gelebilir"

"UEFA\'dan Türkiye\'ye Ceza Gelebilir"

Spor yazarlarından PFDK'nın şike kararları ile ilgili karamsar yorumlar geldi.

07.05.2012 21:56  Güncelleme: 07:16

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) şike kararları kamuoyunda yankılarını sürdürmeye devam ediyor.

Kararlara futbol çevrelerinden tepkiler yükselmeye başladı. Kişilerin eylemlerinden kulüplerin sorumlu tutulmaması, eleştirilerin odağında yer alıyor. Bu durumda UEFA'nın devreye girip ceza vermesi de endişe sebebi.

Şike sahaya yansımadı ise futbolcular ve yöneticiler neden cezalandırıldı. Kişiler ceza alırken bu, kulüplere neden yansımadı, mahkeme sürecinin sonunda suç tespit edilirse alınan kararın durumu ne olacak? Bütün bu sorular şimdi spor camiasında cevabını arıyor.

Futbol dünyasında bu konuda yapılan yorumlar ise karamsar.

"AKILALMAZ BİR SÜREÇ"

Spor yazarı Ahmet Çakır, son kararlarla ilgili olarak "Hakikaten akılalmaz bir süreç söz konusu. Bir yanda bir türlü kılıfa sığmayan bir minare var, koskoca bir minare. Öbür yandan onu sığdırma girişimlerinden bir türlü vazgeçilmiyor" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLU YANIYOR"

Spor yazarı Onur Belge ise "Deliller keyfi, kanaate göre; karar verecek federasyon ve disiplin kurulunu da tatmin etmemiş görünüyor. İlk başta çıkan büyük dumanın ardından inanılmaz bir yangın vaziyeti vardı. Şu anda da o yangın devam ediyor ama Türk futbolu yanıyor" dedi.

"AVRUPA'YA GİTMEMEYE HAZIR OLALIM"

Peki UEFA'nın bundan sonraki yaklaşımı ne olacak? Bu soruya spor yazarı Esat Yılmaer şu cevabı verdi:

"UEFA muhtemelen bazı kulüplere, Avrupa liglerine, Avrupa'daki kupalara gelmesin; talebinde bulunacaktır. Ondan sonra bunu çözmek için yeni bir tartışma dönemi başlayacaktır. UEFA'nın bu konuda çok toleranslı davranmadığını da biliyoruz. Yani bazı kulüplerimizin Avrupa'ya gidemeyişlerine hazır olalım, derim ben"

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel 'UEFA'dan Türkiye'ye Ceza Gelebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement