Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

SBU Başkanı Nalivayçenko, Malezya Hava Yolları'na ait Boeing 777 uçağı ile ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi.

07.08.2014 22:29

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Valentin Nalivayçenko, Malezya Hava Yolları'na ait Boeing-777 uçağı ile ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Nalivayçenko, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Malezya uçağı yerine bir Aeroflot uçağı düşürmeyi planladıklarını, bu eylemle Rusya'nın Ukrayna'ya geniş kapsamlı saldırı gerçekleştirmesini amaçladıklarını iddia etti.

Valentin Nalivayçenko yaptığı açıklamada, "Rusya yanlısı ayrılıkçıların Malezya Havayolları'na ait uçağı düşürdükleri saatlerde, Donetsk bölgesi üzerinde Rus Aeroflot Havayollarına ait AFL-2074 uçağı, Moskova'dan - Larnaka'ya uçuş gerçekleştiriyordu. Malezya Havayolları'na ait Boeing-777 uçağı 10 bin metre yükseklikte uçarken, içinde tatile giden Rusya vatandaşlarının bulunduğu Aeroflot'a ait uçak ise 11600 metre yükseklikte Donetsk bölgesinden geçecekti. Uçağı düşürmek için Rusya'dan BUK-M1 tipi füze getirildi" dedi.

Nalivayçenko, ayrılıkçıların BUK tipi füzeyi yanlış konuma yerleştirdiklerini, saldırıyı organize eden Rusya'daki kişilerin talimatı doğrultusunda füzenin, Donetsk civarında bulunan Pervomaysk kasabasına yerleştirilmesi gerektiğini fakat aynı isimli başka bir kasabaya yerleştirmelerinden dolayı bu olayın meydana geldiğini iddia etti. Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Nalivayçenko, bu hatanın ayrılıkçılar olarak savaşan kişilerin yerli olmadıklarını ve bölgeyi iyi bilmediklerinin ispatı olduğunu belirtti.

Nalivayçenko, ayrlıkçı savaşçıların, Rusya Ordusu'nun Ukrayna'ya 18 Temmuz'da girmesini beklediklerini, bu tarihin Rus basınında "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Rusya topraklarına karşı ateş açıldığı" iddialarının yazılmaya başladığı zamana denk geldiğini söyledi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement