Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Tüm tarafları ülke genelinde huzurun, adaletin ve düzenin tekrar sağlanması için çalışmaya davet ediyorum" "Bu kritik zamanda, istikrarsızlığın artırılmasından sorumlu olanlar, özellikle Rusya da geri adım atmalı ve Ukrayna halkının özgür ve adil seçimlere hazırlanmasına.

03.05.2014 17:57

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna'nın doğusundaki gerilimin azaltılması için çağrıda bulunurken, yasadışı silahlı gruplar tarafından alıkonulan diğer tüm rehinelerin acilen serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Gelecek hafta Ukrayna'ya gidecek olan Hague, bu ülkedeki gelişmelere ilişkin endişelerini dile getirdi.

William Hague, dün Odessa'da yaşanan can kayıplarından duyduğu üzüntüyü vurgulayarak, "Tüm tarafları ülke genelinde huzurun, adaletin ve düzenin tekrar sağlanması için çalışmaya davet ediyorum. Bu olayların incelenmesi, olayların sorumlularının adalete teslim edilmesi konusunda Ukraynalı yetkililere güveniyoruz" şeklinde konuştu.

"Ukrayna'nın doğusundaki gerginliğin acilen düşürülmesi önemli" diyen Hague, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kritik zamanda, istikrarsızlığın artırılmasından sorumlu olanlar, özellikle Rusya da geri adım atmalı ve Ukrayna halkının özgür ve adil seçimlere hazırlanmasına izin vermelidir. Ukrayna'nın doğusunda yasadışı olarak alıkonulan AGİT gözlemcilerinin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu pozitif bir adımdır ancak bunun Ukrayna'nın doğusundaki yasadışı silahlı gruplar tarafından tutulan diğer tüm rehinelerin acilen serbest bırakılmasını takip etmesi gerekir."

Rusya yanlısı gruplar nisan başından bu yana Ukrayna'nın doğusundaki çok sayıda kentte kamu binalarını federasyon kurulması amacıyla referandum talebiyle işgal altında tutuyor. Slavyansk, silahlı grupların en yoğun olarak bulundukları kent olarak öne çıkıyor. AGİT çalışmaları kapsamında bu bölgede gözlem amacıyla bulunurken yakalanan gözlemciler, Slavyansk'ta tutuluyordu.

Ukrayna ordusunun iki gün önce Slavyansk'ta silahlı gruplara yönelik başlattığı terörle mücadele operasyonu devam ediyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement