Ukrayna'nın Doğusundaki Kriz - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Kriz

Ukrayna\'nın Doğusundaki Kriz

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateşkesi 18 kez ihlal ettiği ve çıkan çatışmalarda bir Ukrayna askerinin öldüğü, iki askerin yaralandığı bildirildi.

08.08.2017 12:20

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateşkesi 18 kez ihlal ettiği ve çıkan çatışmalarda bir Ukrayna askerinin öldüğü, iki askerin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Terörle Mücadele Karargahı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Donbas'taki çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Donetsk bölgesinde Avdeyevka ve Butovka madeni yakınlarında bütün gece ayrılıkçıların saldırılarına karşılık verildiği kaydedilen açıklamada, Luhansk bölgesinde de 120 milimetre kalibrelik top atışlarına maruz kalındığı ifade edildi.

Açıklamada, "Son bir günde ayrılıkçılar ateşkesi 18 defa ihlal etti. Bir Ukraynalı asker hayatını kaybetti, ikisi yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Son bir ayda 7 sivil öldü

Öte yandan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkan Yardımcısı Aleksander Hug, yaptığı açıklamada, son bir ayda Luhansk bölgesinde çatışmalar sonucunda 7 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hug, yılın başından bu yana Donbas'ta 341 sivilin öldüğünü kaydederek son bir haftada bölgede ateşkes ihlalinin yüzde 55 arttığını ifade etti.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, Donbas'ta hükümet yanlısı güçler ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmaların başlamasından bu yana 2 bin 700'ü sivil 10 binden fazla kişi öldü, yaklaşık 24 bin kişi yaralandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Kriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement