Uludağ'da Kaybolan 4 Kişi, 12 Saat Sonra Bulundu - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Kaybolan 4 Kişi, 12 Saat Sonra Bulundu

İstanbul'dan Uludağ'a gelen dağcılar, zirveye çıktıktan sonra iniş esnasında kayboldu. Gece 02.00'den beri yapılan arama çalışmalarıyla 12 saat sonra bulundular

04.01.2015 10:27  Güncelleme: 12:05

İstanbul'dan Uludağ'a gelen dağcılar, zirveye çıktıktan sonra iniş esnasında kayıplara karıştılar. Dün gece saat 02.00'dan beri arama yapan ekipler, kaybolan 4 kişiyi 12 saat sonra buldu.

DÖNÜŞ YOLUNDA KAYBOLDULAR

İstanbul'daki Zirve Dağcılık Kulübü'ne üye olan 4 kişi, Uludağ'ın zirvesine çıkmak için Bursa'ya geldi. Edinilen bilgiye göre, erken saatlerde Uludağ'ın zirvesine çıkan 4 kişi, dönüş esnasında hava muhalefetine takıldı.

TÜM İL AYAKANLADI

Tipinin ve karın etkili olduğu bölgede yollarını kaybeden ekip, kurtarma ekiplerine haber verdi. İhbarı alan Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), AKUT, AFAD ekipler harekete geçti. Kaybolan dağcıları kurtarmak için çalışan ekiplere ambulans helikopter de katıldı.

12 SAAT SONRA BULUNDULAR

Gece yarısından itibaren NAK, AFAD, jandarma, AKUT ve UMKE ekiplerince aranan dağcılar, kaybolduktan yaklaşık 12 saat sonra köye indirildi.

AA muhabirinin Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Başkanı Fatih Işık'tan aldığı bilgiye göre, İstanbul'da bulunan bir dağcılık kulübü üyesi 4 kişi, zirve faaliyeti yapmak amacıyla Uludağ'a geldi.

"YOLLARINI ŞAŞIRMIŞLAR"

Dün akşam saatlerinde kaybolduklarını anlayan kişiler ile jandarma ekipleri arasında gece 02.30'da irtibat kurulduğunu belirten Işık, "Bu arkadaşlarımız Volfran Madeni'nden dönüş yapmak istemişler ama yollarını şaşırmışlar. Dağın güney yamacına inmişler ve Kuşaklıkaya mevkisinin arka tarafına inmişler" dedi.

Bu saatten itibaren tüm ekiplerin çalışmaya başladığını ifade eden Işık, " Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterin desteği ile yer tespitleri yapıldı. Daha sonra onlara en yakın olan AKUT ekibi ile buluştular. Soğukpınar köyüne getirildiler. Sağlık durumları iyi" diye konuştu.

Öte yandan geçirdikleri zor saatlerin ardından kurtarılan 4 dağcıya, köy kahvesinde kuru pasta ve çay ikram edildi. Bir dağcının ayağında üşümeye bağlı sorun olduğu tespit edildi.

"KENDİMİZE KARDAN EV YAPTIK"

Kayıp dağcılardan Mutlu Akdağ (32), gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saat 17.00'dan itibaren yolda olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Hepimiz profesyonel dağcıyız, böyle durumlarda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat yanlış yola girince kaybolduk ve jandarma ile irtibata geçtik. Yanımızda yeterli teçhizat yoktu, burada kalmayı düşünmüyorduk. Bu nedenle kendimize 'kardan ev' yaptık. Üzerini ince ağaç yapraklarıyla kapattık. Birbirimize sokularak geceyi burada geçirdik."

Öte yandan ekiplerin bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle kayıp kişilere yürüyerek ulaşıldığı belirtilirken, İstanbul Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kazan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp dağcıların hepsinin deneyimli olduğunu söyledi.

İstanbul şubelerine kayıtlı Mutlu Akdağ, Mustafa Çolak (43), Cenk Levi (36) ve Muzaffer Tekin (37) adlı dağcıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu vurgulayan Kazan, üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Uludağ\'da Kaybolan 4 Kişi, 12 Saat Sonra Bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Kaybolan 4 Kişi, 12 Saat Sonra Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Anadolu: Ne işiniz var? Neyi ispata çalışıyorsunuz? Ekiplerin işi bu keyifçileri bulmak mı? Onlarında çoluk çocuğu var. 34 6 Yanıtla
  • Mirza: Evde oturur sıcak çayımı içtimmi benden iyisi yok.ne işim soğukta.anca ekmek almaya çıkarım. 9 0 Yanıtla
  • Kemal Sunar: Bizim millet kendini oyuncak saniyor galiba. Arkadas, ne bu böyle hergün yaaaaa Kaza, intihar, cinayet. 3 3 Yanıtla
  • Reis: Ne işin var zirvede olacağı bu 2 1 Yanıtla
  • Burak: 4 kadadar zannimca 0 0 Yanıtla

Advertisement