Uludağ Üniversitesinde Kalp Nakli Başladı - Son Dakika
Güncel

Uludağ Üniversitesinde Kalp Nakli Başladı

Uludağ Üniversitesinde Kalp Nakli Başladı

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Türkiye'deki 12 kalp nakil merkezinden biri olarak hizmete başladı.

22.05.2014 14:10  Güncelleme: 14:17

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Türkiye'deki 12 kalp nakil merkezinden biri olarak hizmete başladı.

Bugüne kadar birçok nakle imza atarak insanların hayata tutunmasını sağlayan Uludağ Üniversitesi, karaciğer ve böbrekten sonra kalp nakli ruhsatını da aldı. Yaklaşık 2 yıldır kalp nakli için hazırlıklar yaptıklarını ifade eden Uludağ Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, "Devam ettiğimiz organ nakli ünitemizin en önemli birimini oluşturan kalp nakli ruhsatımız bu ay içerisinde sağlık bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Güney Marmara'da kalp nakli bekleyen hastalar herhangi bir merkeze gitmeyecek. Bütün donanımız ve ekibimizle bu nakilleri gerçekleştirebileceğiz. Bundan sonra hastanemiz kalp nakli bekleyen hastaların dertlerine deva olacak" dedi.

Son dönem kalp yetmezliğinde bazen donör tedavisi ve diğer tedavilerin yeterli olmadığına dikkat çeken Uludağ Üniversitesi Hastanesi Kalp Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. David Saba, "Bazı hastalara son çare olarak kalp nakli veya mekanik yani suni kalp dediğimiz destek sistemleri uygulanıyor. Biz de Uludağ Üniversitesi'nde uzun yıllar bunun için çalışmalar yapıyorduk. Gerekli eğitimler ve izinlerin ardından biz de artık hastanemizde kalp nakli yapacağız. Son izinlerle beraber Türkiye genelindeki kalp nakil merkezi 12'ye çıkmıştır. Şu anda bekleme listesinde kaç tane kalp nakli bekleyen vatandaş var bilmiyorum. Ama Türkiye genelinde geçen dönem 65 tane nakil gerçekleştirilmiş. Bir kişi bile kurtarsak bu bizim için başarıdır" diye konuştu - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludağ Üniversitesinde Kalp Nakli Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement