Uludereli Aileler, Başbakan ile İftarı Yalanladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Uludereli Aileler, Başbakan ile İftarı Yalanladı

26.07.2013 16:47  Güncelleme: 16:57

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı açılışını yapacak Başbakan Erdoğan ile iftar açacağı iddia edilen Uludereli aileler, bu haberi yalanladı.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı açılışını yapacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iftar açacağı iddia edilen Uludereli aileler, bu haberi yalanladı. Ferhat Encü, twitter hesabından bu iddiayı yalanlarken, Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, aileler adına değil köy muhtarı sıfatıyla iftara katılacağını söyledi.

Şerafettin Elçi Havalimanı'nı bugün hizmete açacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Valiliği tarafından açılış sonrası aynı yerde verilecek iftara katılacak. Kuzey Irak sınır kesimine 2011 tarihinde düzenlenen hava saldırısı sırasında yaşamını yitirenlerin ailelerinin de bu iftara katılacağı iddia edildi. Ancak bu iddia aileler tarafından yalanlandı. Saldırıda oğlunu kaybeden Zeki Tosun, böyle bir davet almadıklarını belirterek, iftara katılmayacaklarını belirterek, "Ailelerimiz hepsi köydedir. Bu açılışa ve iftar yemeğine katılmayacağız" dedi.

Ferhat Encü de twitter hesabından yaptığı açıklamada, iddiaları yalanlayarak, "Bütün aileler köydedir. Haberi yazan hangi aile ile görüştü. Roboskili aileler, Başbakanla iftar haberi iftiradır, yalandır" dedi.

Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü ise olayda yakınını kaybeden aile olarak değil, köy muhtarı sıfatı ile açılışa ve iftara katılacağını bildirdi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludereli Aileler, Başbakan ile İftarı Yalanladı - Son Dakika


Advertisement