Uluslar Arası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Uluslar Arası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu Açıklaması

Uluslar Arası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu Açıklaması

Uluslar arası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Paris’te gerçekleşen insanlık ve İslam düşmanı terörizm eylemini lanetlediklerini söyledi.

14.11.2015 12:58

Uluslar arası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Paris'te gerçekleşen insanlık ve İslam düşmanı terörizm eylemini lanetlediklerini söyledi.

Konuyla ilgili IUC tarafından yapılan açıklamada, yapılan kanlı, vahşi ve barbar terör saldırısını 29 ülkeden üyemiz üniversite rektörleri ve bu üniversitelerde görev alan on binlerce akademisyen adına nefretle lanetledikleri belirtildi.

İnsanlık ailesini oluşturan ırkı, milliyeti, dini, mezhebi kültürü yada ideolojisi ne olursa olsun insanlar yaşadığı kürenin ortak paydaşları olduğunu belirten Azizoğlu, "İnsanlık ailesinin bireyleri ve toplumlarıyız. İnsanlık ailesinin tartışılmaz en büyük düşmanı terörizm ve teröristlerdir. Terörizm ve teröristler yaptıkları eylem ve yapılanmalarla aslında en büyük yıkım ve düşmanlığı savunucusu olduklarını iddia etikleri din yada etnik yapıya vermektedirler" dedi.

Azizoğlu,şunları söyledi:

"İnsan olarak tanımlama da zorlandığım bu eli kanlı vicdanı ve insani tüm duygulardan mahrum teröristlerin yaptığı eylemi ve ülkemiz Türkiye de devam eden sözde din yada etnik yapı adına terörist eylemleri de tüm benliğimle lanetliyorum. Gezegenimizin tartışmasız paydaşları olan tüm insanlık ailesinin dünyanın hangi ülke yada coğrafyasın da olursa olsun nevi ne olursa olsun ve her türlü terörist eylemleri amasız, fakatsız lakinsiz aynı refleks ve duygularla lanetlemesi karşı duruş sergilemesi bir insanlık görev ve duruşudur."

Azizoğlu, 22-25 Ekim 2015 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi ev sahipliğin de yapılan uluslar arası üniversiteler konseyi bölgesel toplantısında demokrasi ve terörizmi 15 ülkeden 50 rektörle ele almış ve dünya kamu oyuna terörizmin tüm insanlık ailesi için korkunç bir tehlike olduğunu, tüm insanlık ailesinin terörizme karşı birlikte mücadele etme zorunluluğunu sonuç bildirgesi ile belirttiklerini ve tüm Fransa halkı ve aslında insanlık ailesine yapılan bu saldırıyı tekraren kınadıklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslar Arası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement