Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivaline Foça Desteği - Son Dakika
Güncel

Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivaline Foça Desteği

Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivaline Foça Desteği

Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivali Türkiye, Rusya, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya'dan festivale katılan 200'e yakın işitme engellinin katılımı ile 11-15 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de gerçekleşiyor.

13.05.2015 13:45  Güncelleme: 13:46

CHP 2. Bölge Milletvekili adayı , Menemen Seyrek Beldesi eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar Foça'da işlettikleri Leon oteli konaklamaları için ücretsiz olarak İşitme Engelli katılımcılara sundu

Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği Başkanı Kutan Özer kendilerini otelde ziyaret eden Nurgül Uçar , İzmir Bakırcay Havzası Balkan Rumeli Dernek Başkanı Gürol Türkmentepe ve otel ekibine teşekkür etti.

Dernek Genel Koordinatörü Cemal Özkaynak, dernek adına yaptığı Açıklamada"Nurgül Uçar hanımefendinin bizlere ne kadar değer verdiğini bizleri desteklediklerini biliyoruz .Kendilerine çok teşekkür ederiz. Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği olarak yönetim kurulu toplantısı yaptık kendisini Onursal Genel Başkanı yaptık. Nurgül Uçar tüm işitme engellilerin annesidir." dedi

Nurgül Uçar,otel ziyaretinde kendini işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle anlattı.Uçar, Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumsal ve sosyal hayatta daha çok alanlar açmak konularında somut çözümler için çalışmalar yürüteceğini söyleyen Uçar, mecliste engellilerin sesleri olmak üzere yola çıktığını ifade etti. Dernek Başkanı Kuthan Özer ve derneğin gönüllü eğitimcisi Necati Kavuncu, Uçar'ın anlattıklarını diliyle işitme engelli vatandaşlara aktardı.

Belediye Başkanlığı sırasında Türkiye'nin en büyük yatılı engelli okulu için çalışmalar yürütmeye başladığını anlatan Uçar, "Engelli bireylerin ailelerinin nefes alabilecekleri, gönül rahatlığıyla gelip bırakabilecekleri bir okul projem var. 2006'da Gediz Üniversitesi Gediz Kolejiydi ve tasarruf mevduat fonuna düşmüştü. Satın alıp Türkiye'nin en büyük yatılı engelli okulunu kurmak için çok çabaladım, sponsorlar buldum, her şeyi hazırladım ama devlet bize satmadı" diye konuştu. Proje yarım kaldığı için, içinde eksiklik hissettiğini söyleyen Uçar, "O okulu mutlaka yapacağım, inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivaline Foça Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement