Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Mardin'de

Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Mardin\'de

Sergiye Mardinliler büyük ilgi gösterdi.

13.03.2013 20:48  Güncelleme: 09:58

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu 29'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Mardin Müzesi'nde açıldı.

Geçen yıl 29'uncusu düzenlenen ve karikatürün oscarı olarak nitelendirilen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserlerin sergilenmesine devam edliyor. Daha önce İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi, Arel Üniversitesi, Ankara D&R, Eskişehir ve Adana Büyükşehir belediyelerinde düzenlenen sergi, bugunden itibaren Mardin Müzesi'nde de açıldı. Aydın Doğan Vakfı'nca her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan 4 bine yakın eserin arasından başarılı görülen 177 eserden 75'i Mardin Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Serginin açılışına Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Aydın Doğan Vakfı Teknik İşler Sorumlusu İlhan Artar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, bu serginin Mardin gibi bir kültür kentinde açılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Serginin açılış kurdelası daha sonra Beliktay ve İlhan Artar tarafından kesildi.

Yarışmada dereceye giren 75 eser daha sonra Mardinli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, "Çok güzel ve çok mesaj veren eserler burada. Dünyadaki bütün felsefeler aslında karikatürle birleşmiş durumda. Bu nedenle de Mardin için büyük bir şans. Sergimiz burada ayın 25'ine kadar açık olacak. Mardin'e gelen herkesi bu sergiye bekliyoruz. Çok başarılı buldum. Çok güzel ve iyi karaktürler burada sergilenmiş. Her karikatür için dakikalarca oturup yorumlayabiliriz. Çok anlamlı olanları var"dedi.

Serginin açılışını yapan Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Belikta, "Kültür şehri Mardin'de sergilenmesi çok güzel birşey. Mardin'de bu tür etkinlikler devam ediyor. Mardin'de tarihi mekanda sergilenen bu sergi hem ilimizin tanıtımını sağlıyor hem de buraya gelenlerin güzel vakit geçirecekleri bir sergi olacak. Genel de çağımızın sorunlarını yansıtan çok güzel bir çalışma. İnsanlar başta olmak üzere canlıların karşılaştıkları sorunlara ve beklentilere farklı bir açıdan yaklaşmışlar. Özenle hazırlanmış, takdire sayan çalışmalar" dedi.

Sergiyi gezdikten sonra çok beğendiklerini söyleyen Mardinli sanatseverler ise, "Bu tür sergilerin burada kültürün başkenti diyebeleceğimiz Mardin'de sergilenmesi biz Mardinliler açısından çok sevindirici bir şey. Böyle tarihi bir mekanda sergileniyor olması da ayrı bir anlam kazandırmış. Çok keyif aldım. Her karede ayrı bir anlam bulmamız mümkün. Çok güzel sosyal mesajlar veriyor. Gündemi takip eden sanatçıların elinden çıkması ayrıca keyif verdi bize" dedi.

26 Mart'a kadar Mardin'de sergilenecek olan karikatürler daha sonra sırasıyla İzmir, Muğla, Ordu ve Balıkesir'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement