Üniversitede Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Üniversitede Yangın Tatbikatı

Üniversitede Yangın Tatbikatı

Atatürk Üniversitesi rektörlüğünde yapılan yangın tatbikatında, dumandan etkilenenler 54 metrelik kurtarma tüneli ve itfaiye araçlarının yardımıyla kurtarıldı, bazıları da binanın ikinci katından çadıra atladı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Takkaç: "Bugün yangın yarın işsizlik demek, milli servetin yok olması demek.

04.12.2014 13:22

Atatürk Üniversitesi rektörlüğünde yapılan yangın tatbikatında, yaralılar 54 metre yüksekliğindeki kurtarma tüneli, atlama çadırı ve itfaiye merdiveni yardımıyla tahliye edildi.

Üniversite personelini olası yangınlara karşı bilgilendirmek amacıyla Kültür Merkezi A Salonu'nda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan yangın eğitmeni Hüseyin Çolak, en çok yangının neden çıktığı ve nasıl söndürüleceği konusunda eğitim verdi.

Teorik eğitimin ardından senaryo gereği rektörlük binasında yangın çıktı. Durumun yetkililere bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye araçları ve arazöz sevk edildi.

Üniversite yerleşkesine ulaşan ekipler, bina önüne atlama çadırı kurdu. Yüksekliği 39 ve 54 metre arasında değişen itfaiye merdivenleriyle yangından etkilenen personel, dikkatli bir şekilde binadan çıkartıldı. Sağlık durumu iyi olanlar da ikinci kattan, çadıra atlayarak binadan tahliye edildi.

Binanın üst bölümlerindeki yaralıların kurtarılması için de 54 metre uzunluğundaki tahliye çadırı kuruldu. Horasan Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiye Bölümü öğrencilerinden Fatih Tunuş ve Ramazan Güler, binanın üst katından alınarak tahliye çadırından inmeleri sağlandı.

Üniversite personelinin bilgilendirilmesi amacıyla tüp yangını, arazi yangını ve ev yangını gibi konularda da uygulamalı eğitim verildi.

"Duman, ateşten dala ölümcüldür"

Hüseyin Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, teorik eğitimin ardından uygulamalı kurtarma tatbikatı yaptıklarını belirterek, başlangıç safhasındaki yangınlara personelin müdahale etme yeteneğini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Özellikle okullara ve hastanelere çok önem verdiklerinin altını çizen Çolak, "Önemli olan yangın çıkmadan tedbirler almak. Duman, yangından daha ölümcüldür. Onun için tedbirli olmalıyız. Buna da çok önem veriyoruz ve yangın öncesi tedbirler aldırıp, mal ve can kayıplarını en aza indirmeyi hedefliyoruz. 54 metre yükseklikten kurtarma tünelimiz var. İnsanları daha hızlı tahliye edebilmek için tahliye tünelini kullandık. 54 metre merdivenimiz yardımıyla insanları tünel vasıtasıyla kurtardık. 10 personelle çalıştık. Her türlü teçhizata sahibiz. Her yükseklikteki binalarda kurtarma yapabilecek kabiliyete sahibiz" şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç da insanların ateş yakmaya cesaret eden tek canlı olduğunu çünkü yangını nasıl söndüreceklerini bildiğini belirtti.

Takkaç, "Yangın olarak fabrikalarımızı, evlerimizi, iş yerlerimizi yaktığını düşündüğümüzde bugün yangın yarın işsizlik demek. Bugün yangın, yarın milli servetin yok olması demek. Bunların engellenmesi için çalışmamız lazım. Bir de yangın çıkmadan önce engellemek lazım. Bu hepimizin görevi, hayallerimizin yanıp gitmesine, yok olmasına izin vermeyelim" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversitede Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement