Üniversiteli Örnek Kadın Çiftçi - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Örnek Kadın Çiftçi

Üniversiteli Örnek Kadın Çiftçi

Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde yaşayan üniversite mezunu 24 yaşındaki Elif Görmezoğlu, babadan kalma sistem yerine modern yöntemlerle tarım ve besicilik yapıyor.

11.06.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde yaşayan üniversite mezunu 24 yaşındaki Elif Görmezoğlu, babadan kalma sistem yerine modern yöntemlerle tarım ve besicilik yapıyor. Çeşitli projeler de geliştiren Görmezoğlu, meslektaşlarına örnek oluyor.

Konya Selçuk Üniversitesi Nakış Öğretmenliğini bitiren Elif Görmezoğlu, baba mesleği tarım ve hayvancılığa gönül verdi. Eski usuller yerine de modern yöntemleri takip eden Elif Görmezoğlu, yetinmeyip işini büyütmek için çeşitli projeler de hazırladı. Diğer meslektaşlarına örnek olan Görmezoğlu, İvrindi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'önder çiftçi' seçildi.

Son olarak hazırladığı yenilenebilir enerji projesiyle destek için Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na başvurmayı hazırlanan Elif Görmezoğlu, "İvrindi'yim. Ailem, hayvancılık ve tarımla uğraşıyor. Mezun olduktan sonra babamın yanında çalışmaya başladım. Bu işe önem verdim. Babamın yaptığı tarımı, modern bir sisteme geçirmek istiyorum. Çiftçiliğin yanı sıra süt sığırcılığı da yapıyoruz. Entegre bir sistem kurmayı hedefliyorum" dedi.

İvrindi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, "Çiftçilerimize yönelik eğitim ve yayım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle, kırsaldaki kadın çiftçilerimize çalışmalarımızda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Elif hanım kendisi zaten eğitimli üniversite mezunu bir çiftçimiz. Önder, çiftçimiz seçildi. Kendisi, zaman zamanda bu konudaki yarışmalara da katılıyor. Kendisinin özgüvenini takdir ediyoruz. Bölgemizdeki kadın çiftçilere örnek olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Örnek Kadın Çiftçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement