Ünlü Tasarımcı MG Gülçiçek'i Seçti - Son Dakika
Güncel

Ünlü Tasarımcı MG Gülçiçek'i Seçti

Ünlü Tasarımcı MG Gülçiçek\'i Seçti

Uluslararası Esans Şirketi MG Gülçiçek İrlanda'da yaşayan Türk tasarımcı Ümit Kutluk 'un kendi markası için parfüm tasarlıyor.

08.01.2014 13:58

Uluslararası esans şirketi MG Gülçiçek, ünlü tasarımcı Ümit Kutluk'un kendi adına taşıyan markası için parfüm tasarlamaya başladı. Bu özel projede Ümit Kutluk MG Gülçiçek'in parfümörü Jorge Lee ile birlikte çalışıyor.

İrlanda'da aldığı devlet teşvikiyle hızlı bir yükseliş yaparak lüks giyimde ülkenin en ünlü modacıları arasına giren Türk tasarımcı Ümit Kutluk, kendi markası için çıkaracağı parfümü MG Gülçiçek tasarlayacak. Proje kapsamında İstanbul'a gelerek MG Gülçiçek fabrikasını ziyaret eden ve parfümör Jorge Lee ile bir araya gelen Ümit Kutluk, esans tasarımının çok heyecanlı ve eğlenceli bir süreç olduğunu düşünüyor.

İrlanda Devlet Başkanı Michael Higgins'in eşi için de kıyafet tasarlayan Kutluk; markasının çok hızlı büyüdüğünü ve koleksiyona parfüm ekleme ihtiyacı doğduğunu belirtiyor. Ümit Kutluk Türkiye'de ve Avrupa'da esans sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan, Süleymaniye Camii, AVEA ve THY gibi markaların kurumsal kokularını da tasarlayan 57 ülkeye ihracat yapan uluslararası esans üreticisi MG Gülçiçek ile işbirliğine gitmeyi tercih ettiğini ifade etti.

Türkiye'den İrlanda'ya

Türkiye'de tekstil mühendisliği eğitimi aldıktan sonra Dublin Grafton Akademi'de moda tasarımı bölümünü bitiren Kutluk, ilk koleksiyonunu 8 bin Euro'luk yatırımla hazırladı. İrlanda'da 4 ayrı yarışmada "En iyi genç tasarımcı", bu yıl da İrlanda'nın en iyi 7 tasarımcısından biri seçilen tasarımcı devletin girişimcilik programından aldığı teşvikle, ülkenin en ünlü tasarımcılarından biri haline geldi. 2.5 yıl önce kendi adını taşıyan markayı yaratıp ülkenin meşhur model ve sanatçılarını giydiren Kutluk, son olarak İrlanda Devlet Başkanı Michael Higgins'in eşi Sabina Coyne'ye kıyafet tasarladı. Moda dünyasına Londra'dan adım atan ve dünyaca ünlü tasarımcılar arasına giren Hüseyin Çağlayan ile yıldızı Viyana'da parlayan Atıl Kutoğlu gibi kariyerinin ilk basamaklarını yurtdışında tırmanmayı seçen Kutluk'un yeni hedefi Londra Moda Haftası'nda defile yapmak.

4.000 hammadde, 100.000 formül, 40 farklı sektör

Dünyanın her bölgesinden getirdiği 4 bin civarındaki esans hammaddelerinden, ağırlıklı kozmetik sektörü olmak üzere 40'ı aşkın değişik sektöre esans (uçucu yağ) üreten MG Gülçiçek, arkasında bıraktığı 52 yılda, bugüne kadar 100.000'i aşkın formüle imza atmış bulunuyor. Bu tecrübe, MG Gülçiçek'in bölgenin en kapsamlı esans kütüphanesine sahip olmasını sağlıyor. MG Gülçiçek bünyesindeki parfümörler, hem dünya esans trendlerini takip edip hem esans dünyasındaki yeni alanları ve ihtiyaçları belirleyerek bu yönde kreasyonlar oluşturuyorlar. Ar-Ge departmanı devamlı olarak esans literatürlerini inceleyerek; analitik cihazlarını yeniliyor, hammadde ve formülasyon kütüphanelerini genişletiyor.

MG Gülçiçek İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Direktörü Duygu Beşbıçak Karahan, "Dünyada birçok moda markasının koleksiyonlarını tamamlayan özel parfümleri var. MG Gülçiçek olarak Ümit Kutluk gibi yurtdışında büyük başarılara imza atmış bir modacıyla çalıştığımız için çok mutluyuz. Yeni çıkacak parfüm ile Ümit Kutluk markasının daha geniş kitlelere ulaşacağına inanıyoruz." diye ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ünlü Tasarımcı MG Gülçiçek'i Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement