Ünlü Turizmci Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Ünlü Turizmci Hayatını Kaybetti

Ünlü Turizmci Hayatını Kaybetti

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yaşayan ve çevresinde 'Hollandalı Ahmet' diye tanınan ünlü turizmci 71 yaşındaki Ahmet Özkal, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

10.08.2013 15:01

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yaşayan ve çevresinde 'Hollandalı Ahmet' diye tanınan ünlü turizmci 71 yaşındaki Ahmet Özkal, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Üç çocuk babası Özkal'ın, Marmaris'te toprağa verileceği bildirildi.

Hollanda'da yıllarca restoran işletmeciliği yapan Ahmet Özkal, 30 yıl önce Marmaris çıkışındaki yeri satın alarak yelkencileri ağırlamaya başladı. Kısa sürede çevresinde 'Hollandalı Ahmet' olarak tanınıp sevilen Ahmet Özkal, aldığı yeri önce lokantaya daha sonra 35 tekne bağlama kapasiteli marinaya çevirdi. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, İngiltere, Norveç, İspanya, Suudi Arabistan gibi ülkelerin kraliyet ailelerinin mensuplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim Özkal'a ait mekanı yıllarca tatil yeri olarak tercih etti.

İstanbul'da 1966 yılında Norveçli İngi Kirsebom ile bir süre birlikte olan ve bu birlikteliğin ardından dünyaya gelen "Vendela" adlı kızıyla yıllar sonra bir televizyon programı aracılığıyla geçen yıl buluşan Ahmet Özkal, kızı onuruna Marmaris'te bir yemek verdi. Birçok ünlü markanın tanıtım yüzü olan Vendela, sonraki yıllarda "Batman ve Robin" ile "Kim Kimin Yerinde" filmlerinde George Clooney, Uma Thurman ve Arnold Schwarzenegger gibi oyuncularla birlikte rol aldı. Norveçli bir işadamı ile evlenen ünlü model, yıllar sonra kavuştuğu babasıyla uzun süre hasret giderdi. Damar tıkanıklığı tedavisi görürken 4 yıl önce tekerlekli sandalyeye mahkum olan 71 yaşındaki Ahmet Özkal ile eşi Şirin ve kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Ahmet Özkal, o dönem Vendela ve beraberindekileri iki gün misafir etti. Vendela ile Özkal sonraki günlerde de görüşmelerini sürdürdü.

Burger hastalığının yanı sıra, kalp rahatsızlığı bulunan ve diyalize giren Ahmet Özkal, üç haftadır tedavi gördüğü, İstanbul'daki GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ahmet Demir Özkal (32), Ahmet Suphi Özkal (26) ve Vendela Kirsebom (46) adlı üç çocuğu olan Ahmet Özkal'ın, yarın Armutalan Merkez Camii'nde ikindide düzenlenecek cenaze töreninin ardından ilçede toprağa verileceği bildirildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Turizmci Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement