Urfa'da Arabulucular Merkezi Kurudu - Son Dakika
Güncel

Urfa'da Arabulucular Merkezi Kurudu

Urfa\'da Arabulucular Merkezi Kurudu

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi ile Arabulucular Derneği İl Temsilciliği ile yapılan protokol ile 'Arabulucular Merkezi' kuruldu.

12.05.2015 11:58

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Şanlıurfa Şubesi ile Arabulucular Derneği İl Temsilciliği arasında yapılan protokol ile iş adamlarının özel hukuktan kaynaklanan sorunlarının kısa vadede çözüme kavuşturulması amacıyla Arabulucular Merkezi kuruldu.

Arabuluculuğun yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir girişim olarak görülen gelişme ile ilgili Urfa Baro Başkanı Avukat Hikmet Delebe'yi ziyaret eden taraflar burada basın açıklaması yaptı.

Ziyarette ilk olarak her iki tarafı da girişimlerinden dolayı tebrik eden Baro Başkanı Delebe yaptığı konuşmasında, "MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin ile Arubulucular Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Avukat Ömer Avcı baromuzu ziyarete geldiler. Biz bu gün arabuluculuk işlemini daha üst bir seviyeye çıkarmış bulunuyoruz. MUSİAD kendi bünyesinde bir arabuluculuk servisi kurdu. Kurulan bu ikinci arabuluculuk merkezi vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Dolayısıyla bu, arabuluculuğun yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir girişim oldu. Öte yandan baromuz bünyesindeki avukat arkadaşlarımız genel merkezi İstanbul'da bulunan bir arabulucu derneğinin temsilciliğini Urfa'ya kazandırdılar. Her iki oluşumu tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz" dedi.

AVCI: DAHA AZ ZAMAN, DAHA AZ MASRAF

Yapılan protokol ile vatandaşlara olduğu kadar işadamlarına büyük kolaylıklar sağlandığını dile getiren Arabulucular Derneği Urfa Temsilcisi Avukat Ömer Avcı ise, sistemin ilk dönemlerde yaygın olarak tanınmadığını ama önümüzdeki dönemlerde sistemin benimseneceğini söyledi.

Avcı açıklamasında, "Biz Şanlıurfa Arabulucular Derneği İl Temsilciliği olarak MUSİAD Urfa Şubesi ile birlikte yapmış olduğumuz protokol ile birlikte bir merkez kurduk. Bu merkezde tüm özel hukuktan kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümü için tüm işadamlarını ve halkımızı bekliyoruz. Ayrıca Şanlıurfa Barosu'na kayıtlı avukat arkadaşlarımızı da bu merkeze kayıt olmaya bekliyoruz. Böylece vatandaşların da yararlandığı gibi artık iş adamlarımız adliyeye gitmeden veya adliye sırasında beklemeden daha az masrafla bu hizmeti alabileceklerdir" dedi.

YETKİN: ARABULUCULUK KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI

Buluşmada son olarak söz alan MUSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin ise "Taraftarlar arasındaki uyuşmazlıkların sulh ile çözülmesi, tarafların mahkemelerde hasım olarak karşı karşıya gelmelerinin önüne geçilmesi, sorunların, davaların tarafların hür iradeleri ve ortak kararlarıyla çözülmesi kültürümüzün kadimden beri özünde barındırdığı bir hasletidir. MÜSİAD'ımızın da katkılarıyla adli mekanizmanın alternatif uyuşmazlık çözüm yollarını benimsediği son dönemde kuşkusuz en güncel ve faydalı çözüm yolu arabuluculuktur. Bu kurum artık ülkemizde proaktif hale gelmiştir. Bu misyon ve duyarlıkla MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Nail Olpak ile Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Sayın Hakan Öztatar arasında 26 Mart 2015 tarihinde imza edilen Arabuluculuk Konusunda İyi niyet Protokolü imza edilmiştir. Bu çerçevede, öncelikle üyelerimizin biri birleri ile olan uyuşmazlıklarının daha sonra da il bazındaki sanayici, tacir ve diğer bu sektörde iştigal edenlerin sorunlarının bu kurum eliyle yani arabuluculuk kurumu ile çözülmesi için kendileri de üyelerimiz olan arabulucular tarafından herkese açık hizmet vermek üzere Şanlıurfa MÜSİAD Arabuluculuk Merkezini kurmuş bulunmaktayız. Bu konuyu tüm Urfalılar ile paylaşarak şu çağrıda bulunmak istiyoruz, yaşadığınız sorunları çözmek için arabulucuya gidiniz ve bu konuda bilgi almak için Şubemize başvurunuz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da Arabulucular Merkezi Kurudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement