Vakad'tan Kapatma Davası Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Vakad'tan Kapatma Davası Açıklaması

Vakad\'tan Kapatma Davası Açıklaması

Van'da kapatılması istenen 10 dernek arasında bulunan Van Kadın Derneği (VAKAD), bugün konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

07.03.2013 17:10

Van'da kapatılması istenen 10 dernek arasında bulunan Van Kadın Derneği (VAKAD), bugün konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Savcı tarafından hazırlanan davanamede yeralan bilgilerle ilgili konuşan VAKAD üyesi Müjgan Günevi, "Biz hırsız girmiş sanırken, 1 yıl sonra davanameden okuyup öğreniyoruz ki, dernek konteynerimize polis, bizim haberimiz olmadan girmiş" dedi.

Haklarında kapatma davası açılan VAKAD, bugün kendi dernek binalarında basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya, VAKAD üyelerinin yanı sıra Van Barosu Kadın Hakları Merkezi, İHD, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Mavi Göl Kadın Derneği, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve TUYAD-DER katıldı. Açıklamayı okuyan VAKAD üyesi Müjgan Çelik, 8 Mart Kadınlar Günü'ne kapatılma davasıyla girdiklerini söyledi. Hazırlanan davanamede derneğin "PKK/KCK sistemi içerisinde yer aldığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterten Günevi, VAKAD'ın bağımsız olduğunu ifade etti.

Kendilerinin hiçbir hükümetin, hiçbir siyasi partinin, hiçbir kamu kurumunun, hiç bir örgütün görüşleri etrafında, talimatları ışığında, kararları altında hareket etmediklerini belirten Günevi, derneğin farklı politik görüşleri, dini inançları, cinsel yönelimleri, kültürü ve etnik kimliği olan kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Deprem sonrası ellerinden geleni yaptıklarını belirten Günevi, dağıtılan yardımlarla PKK propagandası yaptıkları iddalarına değinerek "Devlet, yardımları depolarda günlerce bekletirken, yardım malzemeleri depolarda çıkan yangınlarda yanıp yok olurken, yazlık çadırlarda çocuklar yanarak ya da soğuktan ölürken, biz elimizden geleni yaptık. Haklısınız örgütlüydük. Tüm Türkiye'de örgütlüydük. İnsanlık örgütlüydü. Ülkenin her yerinden insanlar kutular içinde yolladılar insanlıklarını. Kimler ne yolladı, liste elinizde. Okuyun görün nerelere gidildi hangi yardımlar yapıldı" dedi. Konteynerlerine girildiğini davanameden öğrendiklerini belirten Günevi şöyle konuştu:

'HIRSIZ GİRMİŞ SANIRKEN'

"3 Mayıs günü derneğimizin konteyneinde arama yapılmış. Gizlice kapımız zorlanmadan açılmış ve kilitlenmiş. Biz hırsız girmiş sanırken, 1 yıl sonra davanameden okuyup öğreniyoruz ki, dernek konteynerimize polis, bizim haberimiz olmadan girmiş. Çalışma notları, beraber çalıştığımız sivil toplum örgütlerinin telefon listesi ve bir arkadaşımızın nüfus cüzdanı alınmış. O defterde depremle ilgili yürütülen çalışmalar vardı. Peki bu çalışmaların içinde herhangi bir örgütün, siyasi düşüncenin propagandası var mı? Yok. Peki, nerden çıktı bu propaganda meselesi? Gizli tanıktan. Peki, ne diyor gizli tanık? VAKAD'la ilgili hiçbir şey. VAKAD'ın adı dahi geçmiyor gizli tanık ifadelerinde. Kime? Ne zaman? Nerede? Kim tarafından nasıl propaganda yapılmış? Bizler adalete güvenmek istiyoruz, mülkün temeli budur. Hakkımızda hiçbir delil olmadan açılmış olan davayı kabul etmiyor ve mahkeme tarafından reddedilmesini istiyoruz. Derneğimize gizlice giren kişi veya kişilerden de şikayetçiyiz."

GÖ-(FE/AAA) - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vakad'tan Kapatma Davası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement