Vali Arslan Petrol Alanlarını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Vali Arslan Petrol Alanlarını Gezdi

Vali Arslan Petrol Alanlarını Gezdi

Batman'da yeni faaliyete giren petrol alanlarını gezen Vali Arslan "Batman Türkiye'de çıkan petrol'ün %72'sini çıkarıyor" dedi.

27.09.2013 00:21  Güncelleme: 20:00

Vali Yılmaz Arslan, Kozluk İlçemizde petrol bulunan İpek Koza-1 K sondaj sahası ile TPAO'ya ait petrol kuyusunu ziyaret ederken, İl Özel İdaresi'nin köy yollarında yürüttüğü yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Arslan ve beraberindekiler, ilk olarak İpek Doğal Enerji Kaynaklar A.Ş tarafından yürütülen petrol arama faaliyetlerini yerinde incelemek üzere sondaj sahasını ziyaret etti. Arslan, burada mühendis ve işçilerle sohbet edip kendileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Sondaj sahasını ziyareti sırasında Vali Yılmaz Arslan'a, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Tarık yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekici, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan eşlik etti.

Çayönü Dilimli Grup Köy Yolu'nun 9,5 KM'lik Beton Asfalt yapım çalışmalarını inceleyerek İl Özel İdaresi yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Arslan, daha sonra petrol sondaj alanında incelemelerde bulunarak işçi ve mühendisleri tebrik etti. Sondaj çalışmaları hakkında mühendislerden bilgi alan Arslan, ziyarete açıklamalarda bulundu. Batman'ın petrol çıkartma ve üretme anlamında Türkiye'nin en önemli bölgesi olduğunu belirten Arslan, Batman'ın Türkiye'nin ürettiği petrolün yaklaşık yüzde 72'sini çıkardığını kaydetti.

Özellikle petrol arama konusunda bu işin öncüsü olan TPAO'nun yanı sıra özel sektörün bu bölgeye gelip petrol arama çalışması yapmasından memnuniyet duyduklarını belirten Vali Arslan, bu bölgede çalışma yapan özel sektör firmalarına Valilik olarak her türlü desteği sağladıklarını kaydetti.

TPAO YEMİŞLİK-4 KUYUSU'NDA İNCELEME

Batman Valisi Yılmaz Arslan İpek-1/K kuyusundaki incelemelerinin ardından, TPAO tarafından petrol arama çalışmalarının yürütüldüğü Yemişlik-4 Kuyusu'nun bulunduğu alana geçerek burada da incelemelerde bulunarak, burada yürütülen sondaj faaliyetleri ile ilgili olarak ta TPAO Bölge Müdürü ve teknik personelden bilgi aldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Arslan Petrol Alanlarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement