Siirt Valisi Ahmet Aydın'dan Kızılay'a, Kan Desteği - Son Dakika
Güncel

Siirt Valisi Ahmet Aydın'dan Kızılay'a, Kan Desteği

Siirt Valisi Ahmet Aydın\'dan Kızılay\'a, Kan Desteği

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Kızılay'a kana ihtiyacı bulunan hastaların sağlığına kavuşmalarına katkı sağlamak amacıyla, öğrencilerle birlikte kan verdi.

20.11.2013 20:54  Güncelleme: 20:57

Vali Ahmet Aydın Kan Merkezi görevlilerine kan bağışında bulunarak, örnek bir davranış sergiledi.
Siirt Valiliği ve Kızılay Siirt Şubesi tarafından başlatılan kampanyanın kamuoyundan ve vatandaşlarımızdan büyük bir destek gördüğünü belirten Vali Ahmet Aydın," Kampanyamızın ilkini Valiliğimizde başlattık, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayan kampanyaya yoğun bir ilgi söz konusu. Yarın da Tapu ve Kadastro müdürlüğünde kamu çalışanlarımız kan bağışında bulunacaklar." dedi.

Sağlıklı her bireyin gönüllülük esasına dayalı olarak kan bağışında bulunması gerektiğini vurgulayan Vali Aydın, Vatandaşlara seslenerek,"Gelin kan verin. Sizde bir hayat kurtarın. Vereceğimiz kan ile insanların hayatlarını kurtarabiliriz. Kan vermek, bir hayır işidir. İnsanlığa faydalı olan hayırlı bir hizmettir. Sağlıklı insanlarımız kan vererek sağlıklarını koruyabilirler. Bir insana hayat vermek, tüm insanlığa hayat vermektir." diye konuştu.

Kızılay kan bağışı organisazyon yetkilisi Nurettin Kebapçı ise;"Siirt Valisi sayın Ahmet Aydın' ın kan bağışında bulunarak hepimize örnek olacak bir davranış sergilediğini belirterek,"sayın Valimizin himayelerinde başlatılan kampanyanın geçen yıllara göre büyük bir artış sağlandı. 2012 yılında 1500 kişi kan verirken, bu yıl il genelinde 3 bin 250 kişi gönüllü olarak kan verdi. Hedefimiz yılsonu itibariyle 4 bin kişiye ulaşmaktır."dedi.
Daha sonra Açı Dershanesinde kurulan kan merkezi stantlarında, Vali Ahmet Aydın, il Milli Eğitim müdürü Fethi Suay, dershane öğretmenleri ve öğrenciler hep birlikte kan verdi.

Kan kampanyası Programında; il Milli Eğitim müdürü Fethi Suay, il sağlık müdürü Erol Emre Ömür, Kamu Hastaneleri genel Sekreteri Muhammet Doğan, Açı Dershanesi Müdüresi Güzide Sevgili, dershane çalışanları, öğrenciler ve Kızılay görevlileri katıldı.

Vali Aydın, daha sonra Açı dershanesini gezerek, buradaki yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt Valisi Ahmet Aydın'dan Kızılay'a, Kan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement