Van 23 Nisan'da Tiyatroyla Şenlenecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van 23 Nisan'da Tiyatroyla Şenlenecek

Van 23 Nisan\'da Tiyatroyla Şenlenecek
21.04.2012 17:19

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nce kentte 'Her okul bir tiyatro' sloganı ile başlatılan Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin 11'incisi, 23 Nisan günü start alacak.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nce kentte 'Her okul bir tiyatro' sloganı ile başlatılan Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin 11'incisi, 23 Nisan günü start alacak. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, bu yılki etkinliklerin farklı olacağını söyledi.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü bahçesinde tiyatro salonuna dönüştürülen çadırda basın toplantısı düzenleyen Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, bu yıl yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Tanrıverdi, 'Her okul bir tiyatro' sloganıyla kutlayacakları Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin bu yılki etkinliklerine Van depremi sonrası yeni bir içerik kazandırıldıklarını söyledi. Şenlikleri 23 Nisan tarihinden itibaren daha da zenginleştireceklerini anlatan Tanrıverdi, Van'ı çocuk ve gençlik tiyatrosu merkezine dönüştüreceklerini ifade etti.

Depremden dolayı sağlam olan bazı okullarda oyun çalışması yapabildiklerini belirten Esat Tanrıverdi, şenlikler için hazırladıkları çocukları profesyonel birer tiyatrocu gibi çalıştırdıklarını kaydetti. Tanrıverdi, "Sergilenecek oyunların dışında bu yıl çocukların çektiği deprem fotoğrafları sergisi açılacak. 23 Nisan okul kortejlerinin sokak gösterilerinde uçurtma şenliği de olacak. Ayrıca şenliğin tüm aşamaları tanıtım için Marmara Üniversitesi'nin katkılarıyla belgeselleştirilecek" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van 23 Nisan'da Tiyatroyla Şenlenecek - Son Dakika


Advertisement