Van'a "Kck Asfaltı" Döküldü - Son Dakika
Güncel

Van'a "Kck Asfaltı" Döküldü

Van\'a "Kck Asfaltı" Döküldü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, belediye tarafından yapılan asfaltlama çalışmalarına ilginç bir yorum getirerek, "Bu KCK asfaltıdır, hayırlı olsun."

20.06.2012 17:01

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, belediye tarafından yapılan asfaltlama çalışmalarına ilginç bir yorum getirerek, "Bu KCK asfaltıdır, hayırlı olsun. Bizler hem belediye başkanlarımız ve il başkanlarımızın özgür kalması için direneceğiz hem de aha böyle KCK asfaltı dökeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ile birlikte Milli Egemenlik Caddesi'nde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını inceleyen Üçer, "Müteahhitler KCK asfaltı getirip dökmüşler. Görüyorsunuz bu KCK asfaltıdır. Şimdi bunu da KCK dosyasına koyacaklar, 'Asfalt dökülmüş, yol yapılmış' diye. Tabii bu hizmetler rantçıların, haksızların, yolsuzluk yapanların zoruna gidiyor. O yüzden, 'Niye Bekir Kaya ve Murat Durmaz böyle hizmet yapıyor? Niye Van ilinde Kürtleri temsil edenler böyle hizmet ediyor?' diye böyle şeyler yapıyorlar. Ama bizler belediye başkanlarımız, il başkanlarımızın özgür kalması için direneceğiz hem de aha böyle KCK asfaltı dökeceğiz" ifadelerini kullandı.

Asfalt üzerinde yürüyüp çevredeki esnafa, "KCK asfaltı döküyoruz, KCK asfaltından memnun musunuz?" diye soran Üçer, ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bilinçli olarak ülke gündemi sürekli bir kaos ortamı olarak yansıtılmakta ve bir psikolojik ortam oluşturulmaya çalışılmaktadır. 10 yıldır sürekli operasyonu, imhayı ve inkarı esas alan AK Parti hükümeti ve onun siyasi müttefiki olan MHP ve CHP'nin ortak operasyon kararıyla sınır içi ve sınır dışı operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Bu operasyonlarda insanlar yaşamını yitiriyor çünkü savaş ölüm demektir, kan demektir ve gözyaşı demektir. Biz ölümlerin ve gözyaşlarının olmasını istemiyoruz. Ama bunun üzerinde siyaset yapanlar şunu çok iyi bilsin ki, bu fakir ve emekçi halkın çocukları yaşamını yitiriyor ve birileri de bundan, insanların ölümü üzerinden kendisine siyasi ve ekonomi rant sağlıyor" diye konuştu.

Bütün ölümlere karşı aynı duyarlılıkta olduklarını belirten Üçer, "Biz bütün ölümleri yüreğimizin en derin noktasında hissediyoruz. Ne ölüm ne de kan aksın istiyoruz. Bu coğrafyada barış hüküm sürsün istiyoruz ama kendine siyasi rant sağlama peşinde olanlar bu ülkede savaşı körüklüyor. Sırf bu hizmeti yaptı diye bir ilin ve ilçelerinin belediye başkanları gözaltına alınıyor, görevinden alınıyorsa nasıl demokrasiden bahsederiz?" şeklinde konuştu.

Öte yandan Van Belediyesi, kentin 32 ayrı noktasında başlattığı asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'a 'Kck Asfaltı' Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement