Van'da Gözaltıları Protesto İçin Çöpler Toplanmadı (2) - Son Dakika
Güncel

Van'da Gözaltıları Protesto İçin Çöpler Toplanmadı (2)

Van\'da Gözaltıları Protesto İçin Çöpler Toplanmadı (2)

BDP'li Belediye başkanının gözaltına alınması Van CHP il Başkanlığı tarafından da yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

08.06.2012 15:55

Van'da GÖZALTILARI PROTESTO İÇİN ÇÖPLER TOPLANMADI (2)

GÖZALTILARA CHP'DEN TEPKİ

BDP'li Belediye başkanının gözaltına alınması Van CHP il Başkanlığı tarafından da yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Belediye başkanı ve İlçe belediye başkanlarının yaka paça gözaltına alınmasını kabul etmediklerini söyleyen CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, "AKP hükümeti Türkiye'nin her yerinde kendinden olmayan tüm belediye başkanlarını bir şekilde gözaltına alıyor. Bu anlayışta ülkeyi hızla diktatörlüğe taşıyor" dedi.

CHP İl Başkanlığı İl binasında yapılan basın açıklamasına CHP İl Başkanı Cemal Şen ve Parti yönetimi katıldı. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarının gözaltına alınmasını kabul etmeyeceklerini söyleyen CHP İl Başkanı Cemal Şen şunları söyledi:

"Van'da sabahın 5'inde Belediye başkanı, İlçe belediye başkanlarının antidemokratik şekilde yaka paça gözaltına alınmasını kabul edemeyiz. Bu olay bu ülkenin ayrışmasına bölünmesine yeniden bir kaos oluşmasına neden olur. Özelikle devletin hukukun üstünlüğüne yargının tarafsızlığına herkesin dikkat etmesi gerekir. Hukuk ve yargı herkes için gereklidir. Ben bunu görüyorum. Sadece güneydoğu ve doğuda değil, Türkiye'nin her yerinde kendinden olmayan, AKP'li olmayan tüm belediye başkanları gözaltına alınıyor. Bu ülkeyi hızlı şekilde faşist bir anlayışa diktatörlüğe taşımaktadır. Biz parti olarak halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının zaman geçirilmeden serbest bırakılmasını talep ediyor ve bu operasyonu kınıyoruz."

(FOTOĞRAFLAR) - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Gözaltıları Protesto İçin Çöpler Toplanmadı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement