VAN'DA, KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU, 'GENÇLERLE GELECEĞİ İNŞA ET' KONGRESİ DÜZENLEDİ - Son Dakika
Güncel

VAN'DA, KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU, 'GENÇLERLE GELECEĞİ İNŞA ET' KONGRESİ DÜZENLEDİ

VAN'da, Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde bölgedeki aşiret reisleri, akademisyerler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla 'Gençlerle geleceği inşa et' 1. Ulusal Kongresi düzenlendi.

14.01.2023 14:09  Güncelleme: 14:15

VAN'da, Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde bölgedeki aşiret reisleri, akademisyerler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla 'Gençlerle geleceği inşa et' 1. Ulusal Kongresi düzenlendi. Gençlerin aşiretsel yapı içerisinde almış oldukları rol ve modernleşmiş dünyada şuanki gençlerin durumunun ele alınacağı kongrede konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, düzenlenen kongrenin zamanın ruhunu anlatan bir çalışma olduğunu söyledi.

Van'da faaliyet gösteren ve bölgedeki bir çok aşiretin üye olduğu Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde, 'Gençlerle geleceği inşa et' 1. Ulusal Kongresi düzenlendi. Edremit İlçesi'ndeki Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıya, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan, Van ve çevre illerdeki aşiret liderleri, akademisyerler, STK temsilcileri ve gençler katıldı. İstiklal marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinrin okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Aslan, Kadim Aşiretler Federasyonu kuruluşunun 6'ıncı yıldönümü nedeniyle böyle bir kongre düzenlediklerini söyledi. Aslan," Aşiretler bu toplumun inkar edilmez gerçeği ve kadim kültürüdür. Ülkemizde yaşayan insanlarımızın çoğunluğu birey olarak ait olduğu bir ailesi, o ailenin ait olduğu bir kabilesi ve o kabilenin de mensup olduğ bir aşiretin olduğu inkar edilmez bir gerçektir."dedi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Balcı ise, "Şu anlmada çok güzel. Tarih, kültür, toplum konularının konuşulacağı, Türkiyemizin çok kıymetli bilim adamlarının, düşünürlerinin olduğu, aynı zamanda karşılıklı istişarelerin yapılacağı güzel bir toplantı.Bu anlamda bence Türkiye'de yapılan tohlantılar arasında en önemlilerden biri olduğunu düşünüyorum. Bence tarihsel bir toplantı. Bu toplantı esasında zamanın ruhunu anlama, zamannı ruhuna ayak uydurma çabası. Çünkü Allah evreni böyle yaratmış. Belli dinamikleri var, belli koşulllar çerçevesinde ilerliyor. Gençlerle geleceği inşa et' ifa ederken biz de bu anlamda eğitimden sağlığa, kültürden türizme her anlamda Vanlı hemşehrilerimize huzur, esenlik ve katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz."diye konuştu. Pinyanişi Aşiretini temsilen toplantıya katılan Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan da, "Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese saygı ve selamlarımızı sunuyorum. Bölgenin bütün aşiretlerin ilerini gelenlerinin burada olması elbette hepimizi sevindirmiştir. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Gördüğümüz en önemli şey, buradaki bütün aşiretler olarak başta devletimiz, milletimizin sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığımızı hepimizin hoşuna gitmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız belirli bir süreçte, belirli bir zamanda bölgedeki aşiretlerin genelini uçurumun kenarından alıp getirmiştir. FETÖ eliyle düzenlenen kumpaslarda Cumhurbaşkınımızın bölge aşiretlerini sahiplenmesi, bölge aşiretlerini bir araya getirmiş bulunmaktadır."dedi. Gravi Aşiret Lideri Cüneyt Özbek de," Kongenin amacının gençlerle aşiretsel yapı içerisinde almış oldukları rol ve modernleşmiş dünyada şuanki gençlerin durumu ve aşiretsel kültüre bakış açısının irdelendiği çok önemli bir çalıştay.Bu kongreye bölgedeki bir çok aşiret lideri, akademisyen ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılması çok anlamdı."dedi. 'Gençlerle geleceği inşa et' konulu kongreye konuşmacı olarak katılan akademisyerler de bölgedeki aşiret ve toplum yapısı ile ilgili önemli bilgiler verdi.(DHA)

VAN\'DA, KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU, \'GENÇLERLE GELECEĞİ İNŞA ET\' KONGRESİ DÜZENLEDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel VAN'DA, KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU, 'GENÇLERLE GELECEĞİ İNŞA ET' KONGRESİ DÜZENLEDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement