Van'da Tedavileri Tamamlanan Arı Şahinleri Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Van'da Tedavileri Tamamlanan Arı Şahinleri Doğaya Bırakıldı

Van'da yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan 15 arı şahini, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından tekrar doğal ortamlarına bırakıldı. Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, merkeze en çok arı şahinlerinin bahar aylarında geldiğini ve genellikle kargalar tarafından yaralandıklarını belirtti. Tedavi edilen hayvanlar, halkalanarak doğaya salınıyor.

27.06.2023 13:24

Van'da tedavileri tamamlanan arı şahinleri doğaya bırakıldı

VAN - Van'da değişik tarihlerde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan 15 arı şahini tekrar doğal ortamlarına kavuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde vatandaşlar tarafından değişik tarihlerde yaralı ve bitkin olarak bulunan 25 arı şahini Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı. Tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin ardından 15 arı şahini, tekrar doğal ortamlarına kavuştular.

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Bahar aylarında merkezimize en çok arı şahinleri geliyor. Arı şahinlerinin merkeze yakın oldukları için kargalarla aralarında yaşanan mücadeleden dolayı yaralanmaları sonucu bize geliyor. Bu sene 25 arı şahini merkezimize getirildi. Bunlarda 12'sini doğaya saldık, 3 tanesini de hazır. Şuana kadar 15 arı şahinin tekrar doğaya kazandırdık. Tedavi ettiğimiz hayvanları doğaya salarken Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından halkalanarak doğaya salmaktayız. Bunlar genellikle kargalar tarafından kafalarına vurmaları sonucu kafa travmaları ile bize geliyor. Bizde bu kuşları tedavi edip tekrar doğaya kazandırmaktayız" dedi.

Van\'da Tedavileri Tamamlanan Arı Şahinleri Doğaya Bırakıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da Tedavileri Tamamlanan Arı Şahinleri Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement