Van'daki Kck Davası - Son Dakika
Güncel

Van'daki Kck Davası

Van\'daki Kck Davası

İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ve Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de aralarında bulunduğu 16 sanıklı KCK davasında, mahkeme heyeti, duruşmaya pazartesi gününe kadar ara verilmesini kararlaştırdı

27.09.2013 18:08

Van'da, İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ve Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de aralarında bulunduğu 16 sanıklı KCK davası, bugün de devam etti.

Van 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın dördüncü oturumunda, 15'i tutuklu 16 sanık yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.

Sanıkların ifadesine kaldığı yerden devam eden mahkeme heyeti, sabah saatlerinde başlayan duruşmada, ilk sözü BDP eski İl Başkanı Fevziye Şiran'a verdi.

Şiran, Kürtçe yaptığı savunmasında üzerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini, yöneticiliğini yaptığı siyasi partinin çatısı altında gerçekleştirdiği çalışmaların yasal olduğunu bildirdi.

Gizli tanık ifadesinin içeriğinin de boş olduğunu ve genel merkezden gelen talimatlar üzerine hareket ettiklerini anlatan Şiran, genel merkez dışında kimseden talimat almadıklarını öne sürdü.

İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı da savunmasında, gizli tanık ifadelerini ve iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

İddinamede, yaptıkları etkinlik ve çalışmaların tamamının suç unsuru olarak değerlendirildiğini vurgulayan Varlı, şimdiye kadar hiçbir şekilde ifade vermediğini ancak çözüm süreci kapsamında yaşanan gelişmelere katkı sunmak ve önünü tıkamamak amacıyla bugün ifade verdiğini söyledi.

Son olarak Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın danışmanı Sait Kantarcıoğlu'nu dinleyen mahkeme heyeti, geri kalan 9 sanığın ifadesini almak üzere duruşmaya 30 Eylül Pazartesi günü devam edilmesini kararlaştırdı.

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hazırlanan iddianame kapsamında, 15'i tutuklu 16 sanık hakkında, "PKK/KCK terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement