Van'da meydana gelen depremlerde hasar gören binalarla ilgili raporların rüşvet karşılığı değiştirildiği iddiasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi.
Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerde hasar gören binalarla ilgili hazırlanan hasar tespit raporlarının Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki bazı görevliler tarafından rüşvet karşılığı değiştirildiği yönündeki iddia üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin işlemleri tamamlandı.
Sabah saatlerinde İpekyolu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.
Van Valiliği'ne yapılan bir ihbar üzerine, bilgisayar sistemi üzerinden binaların AFAD tarafından yapılan hasar durumlarını değiştirdikleri iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "rüşvet ve resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 23 Temmuz'da düzenlenen operasyonda 7'si geçici İŞKUR işçisi olmak üzere 10 kişi gözaltına alınmıştı.
Muhabir: Necat Hasar/ Yahya Öylek
Yayıncı: Hande Cankar - VAN
Son Dakika › Güncel › Van'daki Rüşvet Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.