Van'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Van'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Van\'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomideki sorunları çözen bir anlayışın, demokrasi ve terör sorunun da çözeceğini söyledi.

24.05.2013 17:55  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet Gazetesi tarafından Van'da düzenlenen 'Türkiye'ye Yatırım Geleceğimize Yatırım' konulu toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomideki sorunları çözen bir anlayışın, demokrasi ve terör sorunun da çözeceğini söyledi.

Milliyet Gazetesi tarafından bir otelde düzenlenen toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Milliyet Gazetesi yazarları ile davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak yaptıktan sonra kürsüye Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çıktı. Türkiye'de 2015'te kişi başına düşen milli geliri 13 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bakan Yılmaz, "Ekonomideki sorunları çözen bir anlayış, demokrasi ve terör sorununu da çözer" dedi. Şu anda sorunlarla beslenen bir anlayışın olmadığını belirten Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözümden beslenen bu anlayışı her alana yansıtacaktır. Çözümlerle büyüyen bir anlayış var. Demokraside nasıl ileri adımlar attıysak, terör ve güvenlik meselelerinde de aynı şekilde mesafe almamız gayet normal. Sağlık alanında önemli yatırımlar yaptık ve daha nitelikli sisteme geçiyoruz. Yeni köprülerimizle, metro sistemlerimizle, hızlı trenlerle, sulama projeleri ve tünellerle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

'GÜVENLİK SORUNU OLAN ORTAMDA YATIRIM OLMAZ'

Türkiye'nin bölgesel anlamda da yeni bir dönem yaşadığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Yeni politikamız, yeni bir zihniyetle hayata geçiyor. Artık Ankara'da oturup 'Van'ın neye ihtiyacı' var demiyoruz. Van'a gelerek yerel aktörlere Van'ın neye ihtiyacının olduğunu soruyoruz. Bütün unsurlarıyla yerel aktörlerin bunu sahiplenmesi önemli. Ayrıca terörün, güvenlik sorunun olduğu ortamda, uygulanacak teşviklerle özel sektör yatırımlarının bölgeye ulaştırılması mümkün değildi. Şimdi bu sorunda ortadan kalkıyor" dedi.

Toplantı, soru- cevap bölümünün ardından sona erdi.

Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement