Van'ın Sultanları Süper Lig Yolunda - Son Dakika
Güncel

Van'ın Sultanları Süper Lig Yolunda

Van\'ın Sultanları Süper Lig Yolunda

Türkiye Bayanlar Hentbol 1'inci Ligi A Grubu takımı Van Gençlik Spor Kulübü, önce play off grubuna kalmayı, ardından da Süper Lig'e çıkmayı hedefliyor.

25.01.2013 13:51

Türkiye Bayanlar Hentbol 1'inci Ligi A Grubu takımı Van Gençlik Spor Kulübü, önce play off grubuna kalmayı, ardından da Süper Lig'e çıkmayı hedefliyor.

Van Gençlik Spor Müdürlüğü'nün 2 yıl önce kurduğu kulüp, bu yıl hedef büyüttü. Fildişi Sahili'den Kassı Chaplotte, Emma Djedje ile Sırbistan'dan Durka Natalija'yı transfer ettiklerini belirten Genel Kaptan Suat Çelik, "Birinci ligde Türkiye'de 4 grup var. Bu gruplar içinde birinci ve ikinci olan takımlar play-off ligine yükselecek. Biz de yaptığımız yeni transferlerle hedefimizi Süpers Lig olarak belirledik" dedi.

'NUR TATAR ÖRNEK OLDU'

Van'da sporcu potansiyelinin arttığını beliten Suat Çelik, "Daha önce bir kızı şortla sahaya çıkartamazken, şimdi aileler kendi elleriyle tutup bize 'çocuğumuz yetiştirin' diyebiliyor. Bir Nur Tatar yetiştirdik ama burada görüyorsunuz 14 Nur Tatar var" diye konuştu.

'DESTEK VERİLSİN'

Hentbolcular, okullarınha devam ederek spor yaptıkları için ailelerinin kendileriyle gurur duyduğunu anlatırken antrenör Müslüm Karaboğa, Vanlı işadamlarının destek vermesi gerektiğini söyledi. Karaboğa, şunları söyledi:

"Oyuncularımız, hem sporculukları ile hem yürekleriyle, sultan olduklarını gösteriyorlar. Van'ı da en iyi şekilde temsil ediyorlar. İnşallah Süper Lig'e yükselerek alacağımız kupayı da Vanlılar'a armağan etmek istiyoruz." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'ın Sultanları Süper Lig Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement