Vasiyeti Üzerine Annelerini "Kobani"Ye Defnetmek İstiyorlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Vasiyeti Üzerine Annelerini "Kobani"Ye Defnetmek İstiyorlar

14.10.2014 11:54

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Suruç ilçesindeki çadır kentte sığınan kız kardeşler, bir hafta önce kanser nedeniyle kaybettikleri annelerinin acısını yaşıyorlar Hevidar Hüseyin: "Eğer IŞİD teröristleri ülkemizden çıkarılırsa, annemizin naaşını Kobani'ye götürüp defnedeceğiz.

TÜRKAN TOSUN - IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Suruç ilçesindeki çadır kentte sığınan kız kardeşler, yaklaşık bir hafta önce kanser nedeniyle kaybettikleri annelerinin naaşını ülkelerine götürmek istiyor.

Sığındığı Türkiye'de kansere yenik düşerek hayata gözlerini yuman Şemsiye Halil'in kızları, bir yandan annelerini kaybetmenin acısını yaşarken, diğer yandan da ülkelerine dönerlerse annelerinin vasiyetini yerine getirmeyi planlıyor.

Hayatını kaybeden Halil'in kızı İslime Hüseyin (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır kanser olan annesini belirli aralıklarla Gaziantep'e tedaviye götürdüklerini söyledi.

Tedavi için her geldiklerinde annesinin Kobani'ye (Ayn el Arap) dönmek istediğini dile getiren Hüseyin, "IŞİD'in saldırıları artıp Türkiye'ye sığındığımızda annemin de durumu ağırlaşmıştı. Burada çadır kentte kalıyorduk. Yaklaşık bir hafta önce de annemi kaybettik" dedi.

"Annem kendi topraklarında defnedilemedi"

Hevidar Hüseyin de (35) annesinin Suruç'ta yaşayan akrabalarının yardımıyla defnedildiğini dile getirdi.

Annesinin "eğer ölürsem beni Kobani'ye gömün" dediğini vurgulayan Hüseyin, "Annem kendi topraklarında defnedilemedi. Yasını bile doğru düzgün tutamadık. Başsağlığına gelenlere çay bile ikram edemedik. Eğer IŞİD teröristleri ülkemizden çıkarılırsa, annemizin naaşını Kobani'ye götürüp defnedeceğiz. Çünkü bu onun bize vasiyetiydi" diye konuştu.

"Bu kadar sıkıntının üzerine bir de annemizi kaybettik"

Halil'in diğer kızı Nesrin Hüseyin (30) ise ülkelerini terk etmek zorunda kalmalarının kendilerine ağır geldiğini ifade etti.

Zor durumda olduklarını dile getiren Hüseyin, "Aynı yerde 8-10 kişi yatıyoruz. Bu kadar sıkıntının üzerine bir de annemizi kaybettik. Onun için bir yas töreni düzenleyemedik, ona dualar okutamadık, hayrına bir şey dağıtamadık. Düşünün artık ne kadar acı çekiyoruz" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vasiyeti Üzerine Annelerini 'Kobani'Ye Defnetmek İstiyorlar - Son Dakika


Advertisement