Victoria Eyaleti Başbakanı Andrews'den Türk Toplumuna Övgü - Melbourne - Son Dakika
Güncel

Victoria Eyaleti Başbakanı Andrews'den Türk Toplumuna Övgü - Melbourne

- İftardan genel görüntüler Ezan okunması Başbakan Daniel Andrews ile yapılan röportaj Victoria Başbakanı Daniel Andrews, Müslümanlara övgüde bulundu -Başbakan Andrews Melbourne'da verdiği iftarda, "bizi sadece Avustralya'da değil dünyada da kıskanılan bir eyalet haline gelmemize...

15.06.2017 18:56

- İftardan genel görüntüler

Ezan okunması

Başbakan Daniel Andrews ile yapılan röportaj Victoria Başbakanı Daniel Andrews, Müslümanlara övgüde bulundu

-Başbakan Andrews Melbourne'da verdiği iftarda, "bizi sadece Avustralya'da değil dünyada da kıskanılan bir eyalet haline gelmemize katkıda bulunduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum."

-Andrews; "Türk toplumuna, modern, üretken, çok kültürlü ve başarılı bir Victoria oluşturulmasına katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyorum."

MELBOURNE (AA) –Avustralya'nın Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews Melbourne'da verdiği iftar yemeğinde, Müslümanların eyalete çok önemli katkılarda bulunduklarını hatırlatarak, "hepinize tek tek teşekkür ediyorum." dedi.

Daniel Andrews, Melbourne kent merkezindeki Park Haytt otelde, Maliye ve Çok Kültürlülük Bakanı Robin Scott, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, milletvekilleri, Müslüman liderler, ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı bir iftar verdi.

Ezan okunması ile başlayan iftarda ramazan ayının önemi ve oruç ile ilgili bilgi verildi. Devlet kuramlarında görev yapan farklı inançlara mensup kişilerinin başarı öykülerinin yer aldığı video gösteriminin ardında kürsüye gelen Andrews, eyalette Müslümanlarla birlikte, bir çok farklı inançtan insanların bir arada barış içinde yaşadıklarını söyledi.

"Sadece milliyetlerimizle değil inançlarımızla da güçlü, güvenli ve mutluyuz."

Eyalette yaşayan Müslümanların Victoria'ya önemli katkılarda bulunduklarını belirten Başbakan Andrews AA mikrofonların yaptığı açıklamada, bu katkıların sağduyulu insanlar tarafından bilindiğini söyledi.

Andrews, "Victoria'daki yaşayan Müslümanlar şunu bilmeleri gerekiyor, insanların büyük bir çoğunluğu; açık görüşlü saygın insanlar. Müslüman ailelerin, yatırımcıların, her alandaki Victorialı Müslümanların yaptığı katkıların farkında. Sadece milliyetlerimizle değil inançlarımızla da güçlü, güvenli ve mutluyuz." dedi.

"Hepinize tek tek teşekkür ediyorum."

Victorialı Müslümanlara kendisi, hükümeti ve ailesi adına en iyi dileklerini sunduğunu söyleyen Andrews, "bizi sadece Avustralya'da değil dünyada da kıskanılan bir eyalet haline gelmemize katkıda bulunduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum." ifadelerin kullandı.

Ramazan ayının Müslümanlar için özel bir zaman olduğunu dile getiren Andrews, eyalette yaşayan Türklere ise özel mesaj verdi.

Andrews mesajında, "özelliklede Türk toplumuna, modern, üretken, çok kültürlü ve başarılı bir Victoria oluşturulmasına katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyorum. Türk Toplumu çok güçlü katkılarda bulundu, bu kutsal dönemde ne kadar şanslı ve güzel eyalette yaşadığımızı hatırlamak için iyi bir zaman, Türklerin katkıları ile daha da güzel oluyor." sözlerine yer verdi.

Victoria'da 2014 yılından bu yana İşçi Partisi hükümetinin başbakanı olarak görev yapan Andrews'in Spor ve Turizm Bakanlığını Türk kökenli Hamdi Eren yürütüyor. Ayrıca Türk kökenli milletvekilleri Nazlı Süleyman ve Adem Kubilay Somyürek partinin çeşitli kademlerinde görev yapıyor.

Victoria Eyaleti Başbakanı Andrews\'den Türk Toplumuna Övgü - Melbourne
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Victoria Eyaleti Başbakanı Andrews'den Türk Toplumuna Övgü - Melbourne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement