Wings For Life World Run, 3 Mayıs'ta Alanya'ya Dönüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Wings For Life World Run, 3 Mayıs'ta Alanya'ya Dönüyor

16.10.2014 12:11

Dünyanın en ilham verici ve bir o kadar da eğlendirici ve rekabetçi koşu etkinliği ikinci kez düzenleniyor.

3 Mayıs 2015 tarihinde katılımcılar, altı kıtada 35'ten fazla lokasyonda saat tam 11.00'da (UTC) Wings for Life World Run etkinliğini başlatmak üzere bir araya gelecek. Bu sene Türkiye'deki yarışın destinasyonu yine Alanya olacak. Tüm lokasyonların listesi www.wingsforlifeworldrun.com/locations adresinde yer alıyor. Daha da önemlisi, Wings for Life World Run koşmaya yeni başlayan amatörlerden, bu işe yıllarını veren profesyonellere kadar her yetenekten sporcuya açık. Herkes yarışmaya katılabilir! Koşucular ve tekerlekli sandalyeye sahip katılımcılar yarışa yan yana başlayacak.

2014 yılında ilk kez gerçekleştirilen ve büyük bir başarı elde eden yarışın açılışına 35.000'ten fazla sporcu katıldı. On binlerce kişinin tam olarak aynı anda koşmaya başlamasını yeterli görmeyen Wings for Life World Run, fark yaratarak yarışı bir adım öteye taşıdı: sporcular koşmaya başladıktan yarım saat sonra bir yakalayıcı araba sporcuları takip etmeye başladı. Yakalayıcı araba ilk başlarda yavaş bir şekilde ilerledi, ardından hızını yavaş yavaş arttırarak bitiş çizgisine ulaştı. Elektronik sensörlere sahip yakalayıcı araba sporcuları geçerek sıralara doğru ilerlerken yarışmacıların üzerinde yer alan dijital çipleri okudu. Yakalayıcı arabaya en son yakalanan sporcu global şampiyon ilan edildi.

Peki bu mücadeleyi kazanmayı bu kadar özel yapan şey nedir? Farklı ülkeler veya kıtalarda yarışan sporcular global şampiyonluk için birbirleriyle mücadele edecekler, ancak yakalayıcı araba onları yakalayana ve yarış bitene kadar sonucu bilemeyecekler. 2014 yılında, beş saatlik yarış süresinin sonunda sadece üç sporcu kalmıştı. Peru'da ilk sırayı alan sporcu ile Avusturya'daki global şampiyonu birbirlerinden ayıran sadece 90 metrelik bir mesafe olmuştu.

KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞU

Wings for Life World Run, dünyanın dört bir yanında omurilik araştırma projelerini finansa eden, kar amacı gütmeyen Wings for Life vakfını desteklemek üzere başlatıldı. Wings for Life World Run katılım ücretlerinin tamamı ve tüm sponsorluk ücretleri doğrudan araştırmaya gidiyor. Wings for Life CEO'su Anita Gerhardter, "Wings for Life World Run ilk yılında muazzam bir global spor etkinliği oldu. 2015 yılında daha fazla sporcunun katılmasını ve omurilik araştırması için bir kez daha önemli bir tutar toplamayı ümit ediyoruz." dedi.

Dünyanın en iyi engelli yarış koşucularından birisi olarak bilinen ve yarışın Uluslararası Spor Yöneticiliğini yapan Colin Jackson, "Omurilik hasarı herkesin başına gelebilir. Herkes kayıp düşebilir ve hayatını değiştiren bir kaza yaşayabilir. Bu konuda yapılan araştırmalara yeterince yatırım yapılmıyor. Bu konu üzerinde çalışacak ve insanların yaşamlarında gerçek bir farklılık sağlayacak en iyi bilim insanlarını bulabilmemiz için para toplamamız gerekiyor." dedi.

Uluslararası sporcular ve ünlüler de etkinliğe elçi ve aktif katılımcı olarak destek sağladı: Avusturyalı ultra koşucu Christian Schiester, Danimarkalı Demir Adam Avrupa şampiyonu Camilla Pedersen, kayak efsanesi Luc Alphand, Şilili model ve TV sunucusu Javiera Acevedo, olimpiyat şampiyonu Aksel Svindal ve F1 pilotu Mark Webber ve eski F1 pilotu David Coulthard bu etkinliği destekleyen isimlerden sadece birkaçı. Dünya çapında büyük ilgi gören etkinliğin Alanya'da gerçekleşen Türkiye ayağına ünlü oyuncular Burcu Kara ve Hande Subaşı, Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, milli sporcu Ahmet Arslan'ın yanı sıra pek çok profesyonel ve amatör sporcu da destek verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Wings For Life World Run, 3 Mayıs'ta Alanya'ya Dönüyor - Son Dakika


Advertisement