Yağmur Kocaeli'de Dereleri Taşırdı, Fabrikayı Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Yağmur Kocaeli'de Dereleri Taşırdı, Fabrikayı Su Bastı

Yağmur Kocaeli\'de Dereleri Taşırdı, Fabrikayı Su Bastı

İzmit'te son iki gündür yağan sağnak yağmurlar bazı derelerin yatağından çıkmasına yol açarken, dün gece de dere taşması sonucu İzmit'te kurulu bir lastik fabrikasının deposunu su bastı.

10.04.2015 10:17

İzmit'te son iki gündür yağan sağnak yağmurlar bazı derelerin yatağından çıkmasına yol açarken, dün gece de dere taşması sonucu İzmit'te kurulu bir lastik fabrikasının deposunu su bastı. Depodaki bazı işçiler iş makinesi yardımıyla çıkarıldı.

İzmit'te D-100 karayolu kenarında kurulu bulunan Goodyear Lastik Fabrikası yanından geçen iki dere, yağmur sularıyla kabarıp yatağından taşınca bölgedeki arazileri su bastı. Taşkın suları fabrikanın depo bölümünün duvarını yıkıp içeri doldu. Bu arada elektrikler kesildi, o sırada içerde bulunan işçiler de mahsur kaldı. Fabrika yetkililerinin haber vermesi üzerine Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri ile AFAD ekipleri bölgeye giderek önlem aldı. İçerdeki işçiler de iş makineleri yardımıyla çıkarıldı.

KAR SULARI TAŞKINI UYARISI

Bu arada son bir haftadır Kocaeli'de Kartepe başta olmak üzere yüksek kesimlere kar yağması ve hava sıcaklıklarının da birkaç güne kadar yükselecek olması nedeniyle, eriyecek kar sularının yeniden taşkınlara yol açabileceği belirtildi. Özellikle dere yataklarına yakın noktalarda ev, işyeri veya ekili arazisi olanların önlem almaları istendi.

KARTEPEDE 80 SANTİM KAR

Bu arada son 3 gündür kar yağan Kartepe'nin otel bölgesinde kar kalınlığı bu sabah yapılan ölçümlere göre 80 santime ulaştı. Dün otel bölgesine çıkmak isteyen zincirsiz ve kar lastiği olmayan birçok aracın yolda kaldığı Kartepe Yolu'nda, şu anda sorun olmadığı belirtildi. Kartepe'de uzun yıllardır ilk kez Nisan ayında kayak yapmaya uygun kalınlıkta kar bulunduğu belirtildi. - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yağmur Kocaeli'de Dereleri Taşırdı, Fabrikayı Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement