Yakacaklarını Sahilden Topluyorlar - Son Dakika
Güncel

Yakacaklarını Sahilden Topluyorlar

Yakacaklarını Sahilden Topluyorlar

Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi'nde belediyenin çevre düzenlemesi yapacağı bölgeye dolgu malzemesi olarak dükülen hafriyat ve molozlar, dar gelirlilerin yakacak umudu oldu.

04.01.2013 11:03

Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi'nde belediyenin çevre düzenlemesi yapacağı bölgeye dolgu malzemesi olarak dükülen hafriyat ve molozlar, dar gelirlilerin yakacak umudu oldu. İhtiyaç sahipleri, molozların arasındaki odun ve kömürleri toplayarak evlerine götürüyor.

Kozlu Belediyesi'nin çevre düzenlemesi yapacağı deniz kenarındaki alana dökülen moloz ve hafriyatların arasında odun ve kömür arayan dar gelirliler, kışlık yakacaklarını çıkarmaya çalışıyor. İşsiz Tekin Arslan, odun ve kömür ile yakacak ihtiyacını karşılarken, topladığı demir ve hurda parçalarını satarak da geçimini sağladığını söyledi. Tekin Arslan, "Çocukluğumdan bu yana sahilden odun, kömür ve demir topluyorum. Hurdaları satıyorum. Odun ve kömürleri ise eve götürüp yakıyoruz" dedi.

53 yaşındaki Veli Üstünbaş, sahilde kovayla topladığı küçük kömür parçalarını çuvala doldurdu. Üstünbaş, "Gelirim olmadığı için odun ve kömür alamadım. Zonguldak'ta her yerde kömür var. Ben de buralardan odun ve kömür toplayarak kışlık ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yakacaklarını Sahilden Topluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement