Yalova?da Tartışmalara Neden Olan Köprülü Kavşak Trafiğe Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yalova?da Tartışmalara Neden Olan Köprülü Kavşak Trafiğe Açıldı

Yalova?da Tartışmalara Neden Olan Köprülü Kavşak Trafiğe Açıldı

Yalova'da tartışmalara neden olan köprülü kavşak trafiğe açıldı Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA'da, kesilen ağaçlar nedeniyle tartışmalara neden olan Tonami Meydanı'ndaki Köprülü Kavşak'ta devam eden çalışmalar son aşamaya geldi.

26.11.2015 14:48

Yalova'da tartışmalara neden olan köprülü kavşak trafiğe açıldı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA'da, kesilen ağaçlar nedeniyle tartışmalara neden olan Tonami Meydanı'ndaki Köprülü Kavşak'ta devam eden çalışmalar son aşamaya geldi. Kavşaktan araç geçişine izin verildi.

Yalova'da, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından Tonami Meydanında yaşanan trafik yoğunluğunun asgariye inmesi için Köprülü Kavşak yapılmasına karar verdi. Yapılacak kavşak kapsamında ise geçtiğimiz Kasım ayında güzergah üzerinde bulunan 158 ağacın kesilmesi tepki ve tartışmalara neden oldu. Köprülü Kavşak'taki çalışmalar ise geçtiğimiz Nisan ayında başlandı.

Yapılan ihale sonrası 17 milyon 863 bin TL'ye mal olması beklenen 362 metre uzunluğundaki Tonami Meydanı'daki çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılan Köprülü Kavşak İnşaatı'nda dün den itibaren araç geçişine izin verildi. Kavşaktan ilk olarak Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel'in içersinde bulunduğu araç geçti.

Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, araç geçişine izin verilen projenin kendisine ait olduğunu açıkladı. Kavşaktan ilk olarak AK Parti İl Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin geçmesini şov olarak değerlendiren Salman, 'İnsana şunu sorarlar; Vefa Salman Belediye Başkanı olmadan önce aklınız neredeydi' Neden köprülü kavşağı hayata geçirmediniz de, Vefa Salman'ın seçilmesini beklediniz. Ondan sonra da ağaçlar kesildi diye tantana ettiniz. Benden sonra orada kesilen ağaçlarla ilgili kimse tek kelime konuşmadı. Bunun ben nasıl günahına katlandıysam; sevabı da bana ait. Negatif bütün noktaları kabullendiysem, sineye çektiysem, bugün o köprülü kavşak hizmete açıldıysa, o eser bana aittir. Projeyi hangi hükümetin yaptığı önemli değil. Karayolları elbette yapacak. A, B, C hükümeti önemli değil." şeklinde konuştu.

Toplam 362 metreden oluşan ve önümüzdeki aylarda teslim edilmesi beklenen Tonami Meydanındaki Kavşak tamamlandığı zaman dük tamamlandığı zaman 17 milyon 863 bin TL'ye mal olacak.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: Görüntüler, 26.11YLVKAVSAK kodu ile Yalova klasöründe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova?da Tartışmalara Neden Olan Köprülü Kavşak Trafiğe Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement