Yalova'nın Yosun Sorununu Marmara Üniversitesi Çözecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yalova'nın Yosun Sorununu Marmara Üniversitesi Çözecek

22.01.2016 16:41

Yalova'nın sahillerinde biriken yosunların sebep olduğu kötü koku sorunu, Marmara Üniversitesi'nin yapacağı araştırmalarla çözüme kavuşturulacak.

Yalova'nın sahillerinde biriken yosunların sebep olduğu kötü koku sorunu, Marmara Üniversitesi'nin yapacağı araştırmalarla çözüme kavuşturulacak.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Marmara Üniversitesi'nden gelen akademisyenleri makamında ağırladı. Güleç, akademisyenlere geçen yaz mevsiminde yosunlarla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Sahil ve çevresinde biriken yosunların sebep olduğu kötü kokunun ortadan kaldırılması için çalışmalara erken başladıklarını dile getiren Güleç, "Yaz sezonu öncesinde ve sezon içerisinde sahillerimizi halkın rahatlıkla kullanabilmesi için temizlik çalışmalarımızı 3 günlük periyotlar halinde uyguladık. Coğrafi yapı, sonradan inşa edilen dalga kıranlar ve İstanbul'a sefer yapan deniz otobüslerinin yaptığı sürekli sirkülasyon sebebiyle ne yazık ki çalışmalardan tam olarak randıman alamadık" diye konuştu.

Bu yıl bu çalışmalara daha erken başladıklarını ifade eden Güleç, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl yaşanan hem kötü görüntü, hem de kötü kokunun yaşanmaması için Marmara Üniversitesi ile işbirliği yapma kararı aldık. Hocalarımız, öncelikle sorunun kaynağı ile ilgili bir çalışma yapacak. Daha sonra da belirlenen raporlar ışığında çözüm süreci başlatılacak. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan yosun sıkıntısının bundan sonra kentimiz için sorun olmasının önüne geçeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'nın Yosun Sorununu Marmara Üniversitesi Çözecek - Son Dakika


Advertisement