Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu

Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu

Adliye önünde vurulan polis memuru şehit oldu.

14.04.2012 17:20  Güncelleme: 08:33

Karaman'da adliye önünde 1'i polis memuru 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırı olayında, hastaneye kaldırılan Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli evli ve 2 çocuk babası polis memuru 35 yaşındaki Ali Karakış, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memurunun memleketinin Konya'nın Ereğli İlçesi olduğu öğrenildi.

Saldırının ise dün bir işyerine yapılan silahlı saldırı olayının devamı olduğu belirtildi. 30 yaşındaki Muhammet Bozkurt ile kardeşleri 25 yaşındaki Vahit Bozkurt ve 24 yaşındaki Ramazan Bozkrut, dün sabah saatlerinde 70 AY 824 plakalı otomobille aralarında daha önceden anlaşmazlık bulunan 31 yaşındaki Yunus Emre ve kardeşi 28 yaşındaki Muhammet Deveci'nin sahibi olduğu işyerini ellerindeki pompalı tüfekle bastı. 3 kardeş, işyerinin içinde çevreye rast gele ateş açtı. Açılan ateş sonucu Yunus Emre Deveci kolundan, Muhammet Deveci ise karnından yaralandı. Yaralanan Deveci kardeşler ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinden hızla kaçan Bozkurt kardeşler ise, kısa sürede polis tarafından gözaltına alındı.

Yapılan tedavisinin ardından akşam saatlerinde hastaneden taburcu olan Yunus Emre Deveci, akrabası 21 yaşındaki Kerim Uğuz ile birlikte bugün saat 10.00 sıralarında Bozkurt kardeşlerin Adliye'ye sevki sırasında adliye önüne geldi. Bozkurt kardeşler polis otomobilinden indirilirken, yakınları o sırada adliye önünde bekleyen Yunus Emre Deveci ve Kerim Uğuz'un üzerine pompali tüfekli ateş açtı. Açılan ateş sonucu Yunus Emre Deveci bacağından, Kerim Uğuz karnından ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Karakış da sırtından yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan polis memuru Ali Karakış, şehit oldu. Diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saldırganlar ise iki otomobille hızla olay yerinden uzaklaştı. Saldırganlardan biri saklandığı evde polis tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. Polis, diğer saldırganların yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement