Yaralılar Hortum Dehşetini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Yaralılar Hortum Dehşetini Anlattı

Yaralılar Hortum Dehşetini Anlattı

Dün akşam Elazığ'ın Maden ilçesi yakınlarında özel bir firmaya ait şantiye ve civarında meydana gelen hortumda yaralanan vatandaşlar dehşet anlarını anlattı.6 işçinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan 7 kişiden biri olan Rıdvan Koç,...

10.04.2012 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün akşam Elazığ'ın Maden ilçesi yakınlarında özel bir firmaya ait şantiye ve civarında meydana gelen hortumda yaralanan vatandaşlar dehşet anlarını anlattı.

6 işçinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan 7 kişiden biri olan Rıdvan Koç, çalıştıkları sırada gök gürlemesinin yaşandığını akabinde ise hortumun oluştuğunu belirterek, "Sağ kurtulan arkadaşlarımla dışarı çıkıp kaçtık. Konteynırın içinde olanların hepsi vefat etti. Hortum konteynırı 100 metre ilerideki dağa fırlattı. Her yer bir anda karanlık oldu. Kamyon ve kepçeyi dereye atmıştı. Ben de kaçarken kafa üstü yere düştüm. Zaten hepsi 1 dakika içinde olan şeydi. Yerden kalktıktan sonra şantiye yerle bir olmuştu. Arkadaşlar korunmak için konteynıra girmişti. Onlar öldü. Zaten 12 kişiydik 6'sı öldü" dedi.

Yaralı kurtulan Mehmet Erdal Yıldırım ise olay öncesinde elmadan büyük dolu yağmaya başladığını ifade ederek, "Hepsi bir dakika sürmedi. 6 kişi konteynıra kaçmıştı. Konteynır tepenin altındaydı. O konteynır nasıl kalkıp kayaya çarptı. Kıyamet gibiydi. Ben elli metre sürüklendim. Kelime-i şahadet getirdim. Kendimi kaybetmişti. Kendime geldiğimde dayımın oğlunu aradım. Her yer karanlıktı kıyamet gibiydi" diye konuştu.

Urfadan Elazığ'a otobüsle yolculuk yapan Abdullah Bakır da kıyameti yaşadıklarını söyledi. Bakır, "Büyük bir fırtına oldu. Her şeyi havaya kaldırdı otobüsü süren şoför geri çıktı. Camlar kırıldı. Havada uçuşan konteynırları gördük. Konteynırı havada paramparça etti. İşçileri gördüm gözlerimin önünde oldu. Gözümüzün önünde konteynırı 100-200 metre havaya kaldırdı. Gözümüzün önünde yaralıları, ölüleri gördük. Otobüsten indik bende yaralandım. Yardım ettik. Ben Urfa'dan Elazığ'a geliyordum" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralılar Hortum Dehşetini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement