Yaratıcı Dehalar İstanbul'da Buluştu! - Son Dakika
Güncel

Yaratıcı Dehalar İstanbul'da Buluştu!

Yaratıcı Dehalar İstanbul\'da Buluştu!

Kıtalararası Reklamcılık Yarışması THE CUP bugün Ritz Carlton'da başladı.

27.01.2012 08:37

Global ölçekte reklamcılığın şampiyonlar ligi olan Kıtalararası Reklamcılık Yarışması THE CUP bugün Ritz Carlton'da başladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği Türkiye'de düzenlenen THE CUP, Marketing Management Institute - MMI Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Marketing Management Institute – MMI Türkiye Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu, tek amaçlarının İstanbul'u, yaratıcı endüstrilerin cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirterek, geçen yıl reklam sektörü dışında hedefledikleri felsefe, moda, mimari, gibi sektörleri bu yıl THE CUP'ta ön plana çıkarttıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Türkiye ekonomisinin her yıl geliştiğini, Türkiye'nin reklamcılık yatırımları alanında diğer Avrupa kentlerinin önüne geçtiğini vurgulayarak, "İstanbul'u yaratıcı endüstrilerin cazibe merkezi yapmayı ve zaten potansiyelimiz olan katma değerli işlerden daha çok getiri sağlamayı arzuluyoruz" dedi.

Zizek ve Bono Entelektüel Fırtına Estirdi

THE CUP kapsamında düzenlenen 'Yaratıcılık Zirvesi' kapsamında dünyanın yaratıcı dehaları İstanbul'da buluştu. Zirvenin en sıra dışı ismi Slavoj Zizek oldu. Zizek, "Olumsuz Düşünmenin Gücü" konusundaki görüşlerini İstanbul Yaratıcılık Zirvesi'nde katılımcılarla paylaştı. Yaratıcı düşünce metodolojisinin kurucusu Edward de Bono'da Yaratıcılık Zirvesi'nin merakla beklenen konuşmacılarından biri oldu. Bono "Yaratıcı Potansiyelinizi Açığa Çıkarın" başlığı ile yaptığı konuşmasında, dinleyenlerini içlerindeki sınırsız yaratıcılıkla buluşturdu.

Bono konuklara "Yaratıcı potansiyelinizin uçsuz bucaksız sınırlarına dokunmak ister misiniz?" diye sordu ve bunun nasıl başarılacağının yanıtlarını verdi. Ünlü düşünür, hızla değişen dünyadaki fırsatları görmek ve zorluklarıyla başa çıkabilmek için gün geçtikçe önemi artan yaratıcı düşüncenin değerli bir kaynak olduğunu ifade etti.

Avrupalı Film Yapımcıları (CFP) Yeni Fırsatlar Sundu

THE CUP, Avrupalı Film Yapımcıları Birliği (Commercial Film Producers of Europe) Yönetim Kurulu toplantısına da ev sahipliği yaptı. Avusturya, Belçika, Çekoslovakya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İngiltere, Hollanda, Norveç, Sırbistan, İspanya, İsveç, İsviçre film yapımcılarını tek çatı altında toplayan CFP, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirmek için yönetim kurulu toplantısını İstanbul'da yaptı. Film ve reklam dünyasına ilişkin Türkiye'deki gelişmeleri öğrenmek ve yeni yatırım fırsatları yakalamak için İstanbul'a gelen CFP, Türk reklam ve film dünyası için büyük bir fırsat yarattı. Türk reklam ve film dünyası THE CUP sayesinde Avrupa'nın en büyük film yapımcıları ile bir araya geldi.

Yaratıcılığın Karnesi İstanbul'da Açıklandı

THE CUP İstanbul Yaratıcılık Zirvesi'nde geçen yıl olduğu gibi bu yılda reklam sektörünün yaratıcı liderlerini belirleyen ve reklamcılığın "Beyaz Kitabı" olarak bilinen "The Gunn Report" 2011 yılına ilişkin sonuçları tüm dünyaya İstanbul'dan açıklandı. The Gunn Report'un Kurucusu ve Başkanı Donald Gunn raporun 13 yıldır açıklandığını ve bu yıl yine kıtaları birleştiren şehir İstanbul'dan bu açıklamayı yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Altın Sahne Dünyanın Yaratıcı Dehalarını Ağırladı

Dünyanın en prestijli yarışmalarından Golden Drumm, AdFest, FIAP ve ADC*E yarışmalarından Altın Kupa ya da Grand Prix ödülü kazanmış 12 ajansın yaratıcı direktörleri, 10'ar dakikalık sunumlarla ödüllü işlerini fikirden görsel uygulamaya kadar Golden Stage'de paylaştılar. Golden Stage'e konuk olan ödüllü reklamcılar, ödüle giden yolu izleyenlerle paylaşırken farklı bölgelerden gelen yaratıcıların farklı bakış açıları ve yaratıcılık kaynakları özetleyip, THE CUP'ın ana felsefesine uygun şekilde "mekanın ruhu" nun projelerine nasıl yansıdığına dikkat çektiler.

The Young CUP, Yaratıcı Gençleri Dehalarla Buluştu

The Young Cup kapsamında yurtiçi ve yurt dışında düzenlenen yarışmaları kazanan gençler THE CUP'da ağırlanarak yaratıcı dehaları dinleme fırsatı buldu. Bir hafta süre ile İstanbul'da ağırlanan gençler İstanbul'daki reklam ajanslarında çeşitli workshoplara katıldı ve THE CUP sürecine şahitlik ettiler.

THE CUP, Ströer Kentvizyon ana sponsorluğu, People Communication co sponsorluğu, NTV medya sponsorluğu, THY ulaşım sponsorluğu ve Manifesto İletişim Ağaoğlu, TAV, Leo Burnett Kala Film, Mitoz Dijital İletişim, TeknoSA, Local Time desteği ile gerçekleşti.

Genç yeteneklerin kendilerini gösterdiği The Young Cup yarışmasını destekleyenler Youth Republic ve Digital Youth olurken, THE CUP 2012'yi destekleyen dernekler ise şöyle sıralandı: Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD), İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHTİB), Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD), Reklamcılar Derneği (RD), Reklamverenler Derneği (RVD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD), Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaratıcı Dehalar İstanbul'da Buluştu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement