Yargıtay'dan "Cep Telefonunda Sabit Ücret" Kararı - Son Dakika
Güncel

Yargıtay'dan "Cep Telefonunda Sabit Ücret" Kararı

Yargıtay\'dan "Cep Telefonunda Sabit Ücret" Kararı

GSM şirketleri, tüketiciden haksız yere tahsil ettikleri ücretleri kanuni ve temerrüt faiziyle birlikte ödeyecek.

08.01.2014 11:25  Güncelleme: 12:46

Bir GSM operatörü abonesi, cep telefonu hattıyla ilgili sabit ücretin yüzde 300 oranında artırılmasının iptali ve alınan ücretin iadesi amacıyla tüketici mahkemesine başvurdu. İstanbul 3. Tüketici Mahkemesinin, "davalının sebepsiz zenginleşmiş" olduğu gerekçesiyle 2 ay fazladan alınan 12 liranın iadesine yönelik kararı, Yargıtay tarafından da onandı.

6 AY İÇİNDE YÜZDE 300 ZAM

Bazı tüketici örgütlerinde görevler alan Mehmet İmrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılının nisan ayından itibaren, abonesi olduğu GSM operatörünün kullandığı pakette sabit ücrette 6 ay içinde yüzde 300'e varan zam yaptığını belirterek 2,5 lira olan sabit ücretin 9,90 liraya çıktığını söyledi.

Artışın kademeli yapıldığını, önce 2,90, sonra 3,90 ve son olarak 9,90 liraya çıkarıldığını dile getiren İmrek, "Firma, aboneleriyle bir sözleşme imzalar. Şirket, bu sözleşmede kendi lehine değişiklik yapamaz. Tek taraflı değişiklik, tüketiciyi mağdur edemez. Firmanın bunu tüketiciye anlatması ve onay alması gerekir" dedi.

FİRMAYA HAKSIZ KAZANÇ

Bunlar yapılmadığı gibi 6 ay içindeki zammın, firmaya haksız kazanç sağladığını savunan İmrek, şöyle konuştu:

"Sabit ücreti aylık 9,90 lira olarak iki ay ödedim ve konuyu İstanbul 3. Tüketici Mahkemesine götürdüm. Mahkeme, davacı olarak benim ve davalının ilgili belgelerine göre yaptığı incelemenin sonucunda, aylık ücreti 3,90 lira olarak esas alarak geri kalanın iadesine karar verdi. Yani iki aylık 12 liranın iadesine hükmedildi ve konu Yargıtaya gitti. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi de alınan fazla paranın tüketiciye iadesi kararını onadı ve faiziyle ödenmesine karar verdi."

İmrek, tüketici hakları konusunda verdiği kişisel mücadelesinde haklı bulunduğu için mutlu olduğunu anlattı.

4 YIL BOYUNCA ÖDEDİĞİ FAZLA ÜCRETİ GERİ ALACAK

Söz konusu hukuki kararla zammın iptal edildiğini dile getiren İmrek, "Söz konusu GSM operatörünün milyonlarca faturalı hat kullanıcıları, emsal olan bu kararla 4 yıl boyunca ödediği fazla ücreti geri alabilecek" ifadesini kullandı.

İmrek, 12 lirayı icra yoluyla söz konusu operatörden geri aldığı bilgisini vererek, abonelerin bu işlemi yaptırabilmesi için Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmasının yeterli olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtay'dan 'Cep Telefonunda Sabit Ücret' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • KADİR: ARKADAŞLAR BU CSM OPERATÖRLERİ BİZİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRİYORLAR..BEN YAKLAŞIK 6 AY ÖNCE TÜKETİCİ HAKLARINA SIKINTIMI KONU EDEN BİR DİLEKÇE VE ÖDEDİĞİM FATURA BİLGİLERİNİ TESLİM ETTİM VE SONUÇ ALARAK TARAFIMA GERİ ÖDEME YAPILDI SİZLERDE MUTLAKA HAKLARINIZI ARAYIN BİZİ KANDIRAMASINLAR LÜTFEN ÖDEDİĞİNİZ FATURALARINIZI ATMAYIN BELGE NİTELİĞİNDE TÜKETİCİ HAKLARINA SUNUN REKLAM VERİYOR AYLIK SABİT ÜCRET DİYE SONRA 2 KATI 3 KATI FATURA GÖNDERİYOR HIRSIZLIK BU 5 0 Yanıtla
    KADİR: BAKIN İŞLEM ÇOK BASİT SADECE BİR DİLEKÇEYLE DURUMU BİLDİRİYORSUN TÜKETİCİ HAKLARI KARŞI TARAFA NEYİN BORCU OLDUĞUNA DAİR AÇIKLAMA GETİRMESİ TALEBİNDE BULUNUYOR EĞER BELİRLİ BİR SÜRESİ VAR SANIRIM 15 GÜN İÇİNDE MANTIKLI BİR AÇIKLAMA YAPAMAZSA GERİ ÖDEME YAPMAK ZORUNDA SONRA ÇIKAN ELİNİZDE Kİ KARARA GÖRE ÖDEME YAPTIĞINIZ CSM YERİNE GİDİN ONLARA BANKA IBAN NO VERİN 1 HAFTA İÇERSİNDE GERİ TAHSİLAT YAPILIR 0 0

Advertisement