Yatağan Patriot Rampalı Eylem - Son Dakika
Güncel

Yatağan Patriot Rampalı Eylem

Yatağan Patriot Rampalı Eylem

Maden-iş Sendikası Yatağan Şubesi'ne üye işçiler, hazırladıkları Patriot füze rampası maketi ile özelleştirme karşıtı eylem yaptı.

03.12.2012 20:11

Maden-iş Sendikası Yatağan Şubesi'ne üye işçiler, hazırladıkları Patriot füze rampası maketi ile özelleştirme karşıtı eylem yaptı. Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğü'ne bağlı linyit sahalarında çalışan maden işçileri, füze rampası ile işyerlerini özelleştirmeye karşı sonuna kadar koruma mesajı verdi.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü'ne bağlı linyit sahalarında çalışan işçiler hazırladıkları Patriot füzesi maketi ile özelleştirme karşıtı eylem yaptı. "Madenler halkındır, satılamaz", "özelleştirme vatana ihanettir" sloganları atan işçilere hitaben Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin bir konuşma yaptı. Girgin, özelleştirmeyi durdurmak için ne kadar kararlı olduklarını bir kez daha haykırmak amacıyla, ülke gündeminde olan bir konu ile bağlantılı olarak bir duruş sergilemek ve açıklama yapmak için toplandıklarını söyledi. Eylem için Patriot füze maketi hazırladıklarını, Türkiye'nin füzelerle kendini korumaya ihtiyacı bulunmadığını, çünkü Suriye'nin Türkiye'yi tehdit etmediğini kaydeden Girgin, "Ancak özelleştirmeler Cumhuriyet ekonomisini çökertiyor, sosyal devleti yok ediyor, işsizliği, pahalılığı, dışa bağımlılığı artırıyor ve ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor. Patriot füzeleri nasıl bir batı dayatması ise özelleştirmeler de bir batı dayatması ve emperyalist sömürü aracıdır. Özelleştirme politikalarına karşı kömür ocaklarımızı ve enerji santrallerimizi korumak amacıyla işverlerimizin girişine savunma amaçlı Patriot füze rampalarını konuşlandırıyoruz" dedi. Santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesinin bu ülkeye yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu savunan Girgin, "Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Susmak suça ortak olmaktır. Susmayacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşyerlerimizi özelleştirmeye kurban vermeyeceğiz. Seyitömer ile başlayan özelleştirme süreci acilen durdurulmalıdır. Yenilmek başka şeydir, pes etmek başka şeydir. 50 kişi de kalsak 10 kişi de kalsak pes etmeyeceğiz. Özelleştirme saldırısını Yatağan'da, Yeniköy'de, Kemerköy'de, maden ve enerji işçileri olarak halkımızla birlikte durduracağız" dedi.

İşçiler eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yatağan Patriot Rampalı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement