Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, Suudi Arabistan Savunma Bakanı'yla "ülkesindeki krizi" görüştü - Son Dakika
Güncel

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, Suudi Arabistan Savunma Bakanı'yla "ülkesindeki krizi" görüştü

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, Suudi Arabistan Savunma Bakanı\'yla "ülkesindeki krizi" görüştü

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman ile "Yemen'deki krizi sonlandırma" çabalarını ele aldı.

06.04.2023 15:04  Güncelleme: 15:12

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman ile "Yemen'deki krizi sonlandırma" çabalarını ele aldı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Alimi, Riyad'daki geçici ikametgahında Savunma Bakanı Bin Selman'ı kabul etti.

İki ülke ve halkları arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Suudi Arabistan'ın Yemen'e verdiği desteğin devam ettiği vurgulandı.

Görüşmede ayrıca taraflar Yemen'deki gelişmeleri, Başkanlık Konseyi'nin "güvenlik ve istikrarı sağlama" çabalarını ve ülkedeki krizi sona erdirecek kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşılmasına ilişkin verilen destekleri tartıştı.

Yemen resmi ajansı SABA'daki haberde ise görüşmede, Suudi Arabistan'ın yanı sıra bölgesel ve uluslararası müttefiklerinin desteğiyle Başkanlık Konseyi ve hükümetin öncülüğünde yürütülen ekonomi ve hizmet reformlarının seyrinin ele alındığı kaydedildi.

Yemen'deki kriz

Yıllardır krizin yaşandığı Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Nisan 2022'de Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı. Taraflar arasında 6 ay süren ateşkes 2 Ekim 2022'de sona ermişti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, iç savaş nedeniyle Yemen halkının yüzde 73'ü insani yardıma muhtaç hale geldi, yaklaşık 23,4 milyon nüfuslu ülkede 4,3 milyon kişi de yerinden edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, Suudi Arabistan Savunma Bakanı'yla 'ülkesindeki krizi' görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement