Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in başkenti Sana'da bir grup Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) taraftarı gösteri düzenledi.

01.09.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in başkenti Sana'da bir grup Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) taraftarı gösteri düzenledi.

Tarihi Bab'ül Yemen kentinde toplanan Husiler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava operasyonlarını protesto ederek, koalisyona destek veren ülkeleri kınadı.

Gösterilerde Taiz kentinde yaşanan çatışmaları, "DAEŞ örgütünün işlediği suçlar" şeklinde nitelendiren protestocular, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) DAEŞ terör örgütü ile ortak hareket ettiğini iddia etti.

"Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm" sloganları atan Husi protestocular, olaysız şekilde dağıldı. Gösteri sırasında bölgede Husilere bağlı militanların yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı.

Taiz'de Husiler ile yönetime bağlı birlikler arasındaki çatışmalarda bugüne kadar her iki taraftan da çok sayıda kayıp verildi. Sivillerin de hayatını kaybettiği çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement