Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen hükümetinin, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Husi Ensarullah Hareketi ile doğrudan yapılacak görüşmelere katılma kararı aldığı bildirildi.

18.10.2015 16:57

Yemen hükümetinin, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Husi Ensarullah Hareketi ile doğrudan yapılacak görüşmelere katılma kararı aldığı bildirildi.

Yemen hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Başbakan Halid Bahhah'ın katılımıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir toplantı düzenlendi. Söz konusu toplantıda, BM gözetiminde Husiler ile yapılacak görüşmelere doğrudan katılma yönünde karar alındığı ifade edildi.

Görüşmelerin yapılacağı yer hakkında net bir bilgi verilmezken, Cenevre ya da Kuveyt ihtimalinin yüksek olduğu iddia ediliyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye gönderdiği mesajda, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ile yeni diyalog görüşmeleri çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement