Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

İzmir Valisi Toprak: "Eğitim hiçbir ferdin dışarıda kalmaması gereken, hukuksal bir çalışma"

16.09.2013 14:41

İzmir Valisi Mustafa Toprak, eğitimin hiçbir ferdin dışarıda kalmaması gereken, hukuksal bir çalışma olduğunu söyledi.

Toprak, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziemir'deki Sabiha Gökçen İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, insana ve insan aklına odaklı bir çağda yaşandığını belirtti.

Çağın şartlarından birinin bilgi ve iletişim teknolojilerinin üst seviyede kullanılması olduğunu kaydeden Toprak, çağın gerisinde kalmamak için hızla değişen dünyaya ayak uydurulması gerektiğini, bunun için bilimsel, çağdaş eğitimin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Çağdaş eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere de önem verdiklerini aktaran Toprak, öğrenmeye açık, sorunlara çözüm üretebilen, planlı çalışan, araştırmacı bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da kentte 670 binden fazla öğrenci için ilk ders zilinin çaldığını kaydetti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün her alanda kalkınma ve gelişmenin eğitimle yapılabileceğine dikkati çektiğini belirten Bardakcı, "Görevimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına, Attatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin manevi, kültürel değerlerini benimseyen, ailesini, vatanını seven yurttaşlar yetiştirmektir" dedi.

Törende öğenciler şiirler okudu, gösteriler sundu. Daha sonra sınıfları gezen Toprak, öğrencilerle sohbet etti, hediyeler dağıttı.

BDP'nin boykot çağrısı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Toprak, BDP'nin "anadilde eğitim" için okulların boykot edilmesi kararının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"İzmir'le alakalı problemimiz yoktur. Gönlünde, yüreğinde sevgi olan hiçbir insanın yanlış konuları gündeme getirmesi beklenemez. Eğitim hiçbir ferdin dışarıda kalmaması gereken, hukuksal bir çalışma. İnancımız, geleneklerimiz okul dışında tutmayı değil okul içine tutmayı salık veriyor, zorunlu kılıyor. Onun için bu gibi hadiseler bizim dışımızdadır. İzmir'de tüm ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Büyük özveri içinde eğitim ortamlarına öğrencilerini gönderiyorlar. "

Toprak, bazı köylerde taşımalı sistemdeki çocukların kullandığı okul servislerinin belediyenin seferleri olması nedeniyle iptal edildiğinin, bu nedenle o köylerdeki öğrencilerin ulaşım sıkıntısı yaşadığının belirtilemesi üzerine, eğitim öğretim dönemi öncesi tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydetti.

Taşımalı eğitimin önemli bir unsur olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunu düzenleyici, eksiklikleri giderici bir takım mevzuat ve uygulama tedbirleri aldığını aktaran Toprak, "40'a yakın köyde bin civarında öğrencimiz. Orada yeni mevzuata göre anlayış farklılığı olan noktalar var. Bunu bakanlık ile görüşüyoruz. Çocuklarımızın gidiş gelişine uygun saatlerde seferler düzenlenmesi için belediyelerle, kaymakamlıklarla görüşüyoruz. Sorunu çözmek için gayret ediyoruz. Sorunu küçümsemiyorum, diğer taraftan baktığımızda kamuya ait belediye taşımacılığının yapıldığı yerlerde böyle giderilmeye çalışılıyor" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement