Yıldız'dan Hibe Alan Genç Çiftçilere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Yıldız'dan Hibe Alan Genç Çiftçilere Ziyaret

Yıldız\'dan Hibe Alan Genç Çiftçilere Ziyaret

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hibe alan işletmelere ziyarette bulundu.

28.09.2017 17:19

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hibe alan işletmelere ziyarette bulundu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız, Kolluca köyünden Akif Erşan'ın sığır yetiştiriciliği işletmesini ve Beypınar köyünden Yahya Biçer'in arıcılık işletmesini ziyaret etti.

Ziyaretler esnasında genç çiftçiler ve vatandaşlarla sohbet eden Yıldız, proje kapsamında faaliyete geçirilen işletmelerin zaman içerisinde büyüyerek ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunması gerektiğini belirtti.

Bu yıl içinde Genç Çiftçi Projesiyle tahsisi yapılan 310 projenin değerlendirilmesi sonucu hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin belirlendiğini aktaran Yıldız, "2017 yılında ilimizde elektronik ortamda toplam 3 bin 875 başvuru yapıldı ve 2 bin 776 dosya teslim edildi. 2 bin 747'si hayvansal üretim konusunda 24'ü bitkisel üretim konusunda, 5'i ise tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda yapıldı."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Sivas'a 310 proje için 9 milyon 300 bin lira bütçe ayırdığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu bütçeyle ilimiz Türkiye genelinde Genç Çiftçi projesiyle en çok destek alan 2. il konumuna geldi. Geçen sene projeler kapsamında ilimiz için 8 milyon 82 bin lira ödenek ayrılmış olup toplam 294 proje desteklenmiştir. Projenin çiftçilerimize sağladığı katkıları yerinde görmek için işletmelerimizi ziyaret ediyoruz, görüyoruz ki bu gibi projeler ilimizin tarım ve hayvancılığının gelişmesinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Projemiz 2018 yılında da devam edecek. İlimizde tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak bu gibi projelerimiz devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldız'dan Hibe Alan Genç Çiftçilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement